kstb

telsim

23-01-2021 14:49 KÜLTÜR SANAT

"Vakit varken organize olalım"

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, önümüzdeki hafta Türkiye'den gelecek 20 bin doz koronavirüs aşısını işaret ederek, “Bari bu defa aynı şeyleri yaşamayalım. Çok daha iyi organize olalım” ifadelerini kullandı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, sosyal medyadan paylaşımda bulunarak, önümüzdeki hafta Türkiye'den gelecek 20 bin doz Sinovac aşısını işaret etti, şimdiden organize olunması gerektiğini vurguladı. 

Sosyal medyadan Sağlık Bakanı Pilli'ye çağrı yapan Dizdarlı, "Vakit varken organize olalım" diyerek, sağlık merkezleri ve belediyelerin de değerlendirilmesi önerisinde bulundu.

Dizdarlı’nın söz konusu paylaşımı şöyle:

"Sayın Sağlık Bakanım; size 'Aşıları önceden planlayalım nasıl yapacağımızı belirleyelim, bir program yapalım' denildiğinde 'Biz 7/24 çalışıyoruz, her şey hazırdır. Merak buyurmayınız' demiştiniz. Sonuç olarak gördük ki ya çalışmamışsınız ya da iyi çalışmamışsınız. Zira büyük bir karmaşa yaşandı.

Özellikle yaşlı insanlara büyük bir eziyet oldu. Sonuç olarak da yaşlı insanların da tamamı aşılanamadı. Neyse bu da böyle geçti bitti. Bir şekilde gelen aşılar bitirildi ya da bitirilmek üzeredir. Öğrendik ki gelecek hafta sonuna kadar 20 bin doz daha gelecek. Bari bu defa aynı şeyleri yaşamayalım. Çok daha iyi organize olalım. Bunun için şimdiden kolları sıvayın. Görev vereceklerinizi şimdiden vazifelendirin. Gerekirse bizlerden de destek alın. Sağlık merkezlerini, özel merkezleri( tamamını) ve en önemlisi belediyeleri kullanın. Vakit varken organize olalım. Ama lütfen geçen defaki gibi olmasın."

 




DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu