kstb

telsim

28-11-2018 17:05 TÜRKİYE

Viyadük inşaatında beton blok düştü

Viyadük inşaatında beton blok düştü

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blok düştü. 4 işçinin enkaz altında kaldığı bildirildi. Kurtarma çalışmalarında bir işçi yaralı olarak kurtarıldı. Kocaeli Valisi Aksoy, saat 17.15 itibariyle bir işçinin cansız bedenine ulaşıldığını, enkaz altındaki iki işçinin çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında Kocaeli'de Gebze Tavşanlı mevkiinde yapılan 7 nolu viyadük inşaatında çökme meydana geldi. 


Saat 10.55'teki çökme, viyadük başlık ayağı montajının yapıldığı sırada gerçekleşti.

 

30 METREDEN DÜŞTÜ

Yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan viyadükte çalışan işçiler düşerek enkaz altında kaldı. Kocaeli Valiliği, enkaz altında kalan işçi sayısının 4 olduğunu açıkladı. 

İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil ve itfaiye ekipleri işçilerin enkazın altından çıkarılması için çalışmalar yaptı.

 

 

BİR İŞÇİ ÖLDÜ, BİR İŞÇİ KURTARILDI

Çökmede enkaz altında kalarak yaralanan Kani Öztürk isimli işçi ise saat 14.40 sıralarında enkaz altından çıkarıldı.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, saat 17.15 itibariyle bir işçinin cansız bedenine ulaşıldığını, enkaz altındaki iki işçinin çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

 

 

KOCAELİ VALİLİĞİ: BETON BLOK TERS DÖNEREK İŞÇİLERLE BİRLİKTE DÜŞTÜ

Kocaeli Valiliği, viyadükte meydana gelen çökmenin nasıl gerçekleştiğine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "İlimiz sınırları içinde devam etmekte olan Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları esnasında Gebze Tavşancıl kesiminde Osmangazi Köprüsüne yakın bir noktada yapılmakta olan viyadüğe 2. kademe beton dökülürken beton bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle birlikte aşağı düşmesi sonucu iş kazası meydana gelmiştir" denildi.

 

 

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaşanan kaza ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazayla ilgili soruşturma açıldığı ve konuyla ilgili iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.

CHP HEYET GÖNDERİYOR

CHP, viyadük kazası için bölgeye heyet gönderiyor. Olayı yerinde incelemek üzere Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ile İstanbul Milletvekili Ali Şeker görevlendirildi.

 

 

YAYIN YASAĞI KARARI

Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce, viyadük çalışmaları sırasında beton bloğun düşmesi sonucu meydana gelen kazaya ilişkin yayın yasağı kararı verildi.




Etiketler :
DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu