kstb

telsim

12-12-2018 22:57 SAĞLIK

Vücudun en kirli yeri neresi ve nasıl temizlenir?

İnsan vücudunun en kirli bölgesinin neresi olduğunu biliyor musunuz? Banyo yapıldığında bile temizlenmeyen ve içerisinde milyonlarca virüs barındıran bu yer hakkında uzmanlar ciddi uyarılarda bulundu. Sizler için uzman uyarıları ve vücudumuzdaki en kirli yere dair her şeyi haberin detayına ekledik.

Vücudun en kirli yeri neresi ve nasıl temizlenir?

İnsan vücudunda yaklaşık 100 trilyon bakteri yaşar. Bu bakterilerden bazıları yararlıyken bazıları da oldukça zararlıdır. Düzenli olarak vücudumuzu temizlemezsek zararlı olan bakteriler hastalıklara neden olabilirler. 

VÜCUDUMUZUN EN KİRLİ BÖLGE

Bazı dermatologlar vücudumuzun en kirli bölgesinin göbek deliği olduğunu söylüyor.
Temizlemeyi unuttuğumuz göbek deliği, gün içerisinde bir çok bakterinin biriktiği yer olduğu ve bu bakterilerin bazıları ciddi rahatsızlıklara da neden olabileceği hakkında araştırmalar sonucu elde edildi.

GÖBEK DELİĞİ NASIL TEMİZLENMELİ?

Göbek deliği, bazı insanlarda çıkık bazı insanlarda daha çukurdur. Bu yüzden temizlik, göbek deliğinin çukurluğu dikkate alınarak yapılmalıdır.Göbek deliği çıkık olan kişiler sıcak su ve sabunlu lifle temizlenmelidir.

Göbek deliği çukur olan kişiler ise duş sırasında bölgeye çok fazla baskı uygulamadan liflemelidirler. Bunun dışından sıcak su ve tuzu birbirine karıştırarak kulak pamuğu yardımıyla bölgeye sürüp göbek deliği temizliği yapabilirler.  




Etiketler :
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu