kstb

telsim

28-10-2019 10:48 TEKNOLOJİ

YouTuber’lardan 20 milyon dolarlık bağış

YouTube dünyasına giriş yapan kişi sayısı her geçen gün artsa da uzun zamandır bu platformda varlığı sürdüren kişilerin popülerliği devam ediyor.

YouTuber’lardan 20 milyon dolarlık bağış

YouTube dünyasına giriş yapan kişi sayısı her geçen gün artsa da uzun zamandır bu platformda varlığı sürdüren kişilerin popülerliği devam ediyor. Attıkları her adım ile konuşulan YouTuber‘lar bu kez dünya için yararlı bir kampanya ile gündeme geldi. 600 YouTuber, ağaç dikme kampanyası için bağış toplayacak.

600 YouTuber güçlerini ağaç dikme kampanyası için birleştirdi

Yıl sonuna kadar 20 milyon ağaç dikmek için harekete geçen YouTuber’lar toplamda 20 milyon dolar toplayacak. 600 YouTuber içinde dünyaca ünlü olanlar da var. Bunların arasında Jimmy “MrBeast” DonaldsonMarshmello, Mark Rober, iJustine, Marques Brownlee, The Slow Mo GuysPewdiepieNinja ve Smarter Every Day gibi isimleri sayabiliriz. Bu isimler arasında Marsmello’nun YouTube’da 40 milyondan fazla abonesi olduğunun altını çizelim.

#TeamTrees hashtag’i ile başlayacak olan kampanyada izleyicilerden bağış yapmaları istenecek. Bu kampanya ile ilgili YouTube da üzerine düşeni yaptı ve platform üzerinden yapılan bağışlarla ilgili tüm işlem ücretlerini karşılayacağını duyurdu. Buradaki amaç hem bağış videolarını hem de iklim değişikliği konusuna odaklanan videoları Trend listesine sokabilmek. Böylece insanlara daha görünür olmak.

Mayıs 2019‘a dayanan bu projenin ilk fitilini Donaldson Reddit, YouTube ve Twitter‘daki abone sayısının toplamda 20 milyona ulaşması ile ateşledi. Bu abone sayısını kutlamak isteyen Donaldson, 20 milyon ağaç dikilmesini önerdi. Donaldson konuyla ilgili yaptığı açıklamada YouTube’un yalnızca bir drama yeri olmadığını, gerçekten bir etkileri olduğunu ve bunu değişim için kullanabileceklerini söyledi. 




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu