kstb

telsim

15-06-2022 13:04 GÜNDEM

Yüksek Mahkeme Genel Sekreterliği: Ceza Yasası’nda yapılan değişiklik Mahkemelerin resmi sitesinde mevcut

Hükümet ortaklarından YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın "Teknik bir arıza" başlığıyla mahkemeleri işaret ettiği açıklamasına yanıt geldi. Yüksek Mahkeme Genel Sekreterliği, Ceza Yasası’nda yapılan değişikliğin mahkemelerin resmi sitesinde mevcut olduğunu açıkladı.

Yüksek Mahkeme Genel Sekreterliği: Ceza Yasası’nda yapılan değişiklik Mahkemelerin resmi sitesinde mevcut

Yüksek Mahkeme Genel Sekreterliği, Ceza Yasası’nda 2007 yılında yapılan değişikliğin "Yüksek Mahkeme’nin resmi internet sitesindeki yasa metninde bulunmadığı" yönündeki açıklamaların doğru olmadığını belirtti.

Yüksek Mahkeme Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, “14 Haziran 2022 tarihinde bazı haber sitelerinde, Fasıl 154 Ceza Yasası’nda 2007 yılında yapılan değişikliğin, sitemizdeki yasa metninde bulunmadığı yönünde açıklamalar yer almıştır. Mahkemelerin www.mahkemeler.net resmi sitesindeki Fasıl 154 Ceza Yasası’nda 41/2007 sayılı (Değişiklik) Yasası ile getirilen değişikliklerin mecvut olduğu, Yasa’nın sitede güncel halde yer aldığı kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.

NE OLMUŞTU?

Hükümet ortaklarından YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı  Erhan Arıklı'nın "Teknik bir arıza" başlığıyla "Bir sömürge yasası olan ve halen uygulamada olan yasalar, 2007 de değişikliğe uğramış ve "hoşnutsuzluk yaratmak" gibi bir çok saçma kavram, yasadan çıkarılmıştı. Ne yazık ki bu değişiklikler bir ihmal sonucu 'Mahkemeler.org'da yer almamıştı. Mahkemeler.org da yasanın eski hali duruyordu.

Hükümet bu yasaya bilişim suçlarını eklemek için toplantı yaptığında, toplantıya katılan herkesin elinde ilgili yasalar eski hali vardı. Çünkü herkes ilgili yasayı mahkemeler.org' dan indirmiş ve onun üzerinde çalışmıştı.

Şimdi bu teknik arıza gideriliyor. Hukukçular, ilgili yasaların son hali üzerinde çalışıyor." paylaşımında bulunmuştu.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu