kstb

telsim

14-11-2019 13:13 GÜNDEM

Akıncı’dan 25 Kasım vurgusu

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 25 Kasım’da gerçekleşecek olan 3’lü görüşmeye vurgu yaparak “Siyasi eşitlik, güvenlik ve özgürlük içinde bir gelecek inşası için , meşru hak ve çıkarlarımızı sonuna kadar savunarak yapıcı bir tutumla orada bulunacağız” dedi.

Akıncı’dan 25 Kasım vurgusu

Akıncı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 36’ncı kuruluş yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında BM Genel Sekreteri Antonio Guetteres ve Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis ile gerçekleştireceği 3’lü görüşmeye de değindi.

Akıncı mesajında “25 Kasım günü BM Genel Sekreteri Antonio Guetteres’in daveti ile Sayın Anastasiadis ile biraraya geleceğiz. Adamızın huzur ve barış içinde bir geleceğe yol alabilmesi için siyasi irade ve kararlılık içinde hareket edeceğiz. Siyasi eşitlik, güvenlik ve özgürlük içinde bir gelecek inşası için , meşru hak ve çıkarlarımızı sonuna kadar savunarak yapıcı bir tutumla orada bulunacağız. Elbette bu yapıcı anlayışımızın muhataplarımızda da olmasını isteyeceğiz. Bu toplantının verimli ve olumlu bir adım oluşturmasını temenni ediyorum.

Ancak her zaman belirtmek ihtiyacını duyduğum bir hususun altını yeniden çizmek istiyorum. Sorun olduğu sürece elbette çözüm arayışı da devam edecektir. Çözüme ulaştığımız takdirde bu gelişme tüm ilgili tarafların da hayrına olacaktır.” dedi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu