kstb

telsim

17-12-2017 16:06 GÜNDEM

Ambargo diye bir şey yok

Akacan “Teşviklerin partisi olacağız” Ulusal Birlik Partisi, Girne Milletvekili kontenjan adayı Bulut Akacan, ekonominin finansal kaynak ve yatırımlar noktasında atağa kalkması için kısa ve uzun vadeli olmak üzere teşvik ve kolaylıklar sağlanacağını belirterek “Biz yasakların, kotaların değil, teşviklerin partisi olacağız” dedi. Dünyaya entegre olmak Günümüzde bilişim teknolojilerinin çok önemli hale geldiğine işaret eden Akacan, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oturarak, Dünya’nın herhangi bir yerine ticaret yapabileceklerine dikkati çekti. Ülkeler arası online alışverişin mümkün ve kolay olduğunu dile getirerek, ilk önceliğimizin KKTC insanını Dünyayla entegre etmek olacağını vurguladı.

Ambargo diye bir şey yok

Kablo ile elektrik projesi

Enerji konusunda Türkiye ile kablo bağlantısı projesine dikkat çeken Akacan,

“Türkiye’den gelen suyun ülkemize katkısının çok büyük olduğunu gözönüne alırsak, aynı şekilde Türkiye’den elektrik de geldiğinde tarımsal üretimin artacağı bir gerçektir, bunun ardından Serbest Bölgeler kurarak Mesarya’da kurulacak bir şehirle Dubai gibi serbest bölge kurabilirsiniz. Böylelikle, hem ürettiğimizi o serbest bölge yolu ile bütün dünyaya pazarlarız, hem de Rum tarafını ülkemize çekebiliriz” dedi.

 

Bankalar Yasası

Bankalar konusuna da değinen Akacan, Türk Lirası üzerinden maaş alan insanların dövizle borçlandırılmasına bir yasak getirilmesi gibi hususlar üzerine düzenlemeler yapılmasının bu yönde olumlu sonuçlar doğuracağını vurguladı, Bankalar Yasası’nın ve bu yöndeki maddelerin üzerinde işlem yapılması gerektiğini vurguladı.

 

Ambargo diye bir şey yok

“Ambargo diye bir şey yoktur. Lobicilik ve tanıtım faaliyetleri vardır.” diyen  Bulut Akacan, önemli olan bir ülkenin kendini iyi anlatmasının olduğunu, kendini güzel ifade edebilen bir toplumun yurt dışına dönük bir politikayla kolayca ilerleyebileceğini anlattı.

 

Verdiğim sözlerin arkasındayım

Söylediği her sözün arkasında olduğunun altını çizen Bulut Akacan amacının ülkeden bir şeyler almak olmadığını, amacının ülkeyi kalkındırmak ve hep ileriye götürmek için var gücüyle çalışmak olduğunu dile getirerek; halk kendisine Milletvekili vizesini verirse, maaşının tümünü çocuklarla ilgili bir derneğe ve vakfa bağışlayacağının sözünü verdi ve işlerinin kötüye gitse bile bu sözünün arkasında olduğunu, maaşının tümünü çocuklarla ilgili bir derneğe ve vakfa bağışlayacağını taahhüt etti.

 

Ülkemize yatırımcı getireceğiz

“Nasıl ki biz burada yaptığımız ürettiğimiz evleri bütün dünyaya pazarlayabiliyorsak ülkemizi de bütün dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Bu ülkeye yatırımcı getirmeliyiz ve halkımızı ikna etmeliyiz buna. Bütün dünyadaki ekonomik kalkınmanın en büyük formülü dışarıdan ülkeye yatırımcı getirmek. Çünkü o yaptığı yatırım halkına mutlaka artı olarak geri döner” diye konuşan Akacan artık elini taşın altına koymak gerektiğinin farkına vardığını ve iş dünyasından edindiği tecrübelere güvenerek tecrübelerini Meclis’e taşımak için aday olduğunu vurguladı, UBP’den aday olmasının en önemli nedeninin ise kalıcı icraatların arkasında hep Ulusal Birlik Partisi’nin bulunmasını gösterdi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu