kstb

telsim

20-09-2015 08:59 SPOR

Bekle bizi Rio 2016

Amerika'nın Las Vegas kentinde yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Selçuk Çebi, Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ün ortak hedefi 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda da aynı başarıyı tekrarlamak

Bekle bizi Rio 2016

RIZA KAYAALP
Şu anda rakiplerimin içinde en genci benim. 5 yıldır aramızda büyük rekabet olan Lopez'i yenip, Dünya şampiyonu olmak beni daha da kamçıladı. Sorumluluğum daha da arttı. Dünya, Avrupa Şampiyonaları'nda ve çeşitli turnuvalarda altın madalya kazandım. Koleksiyonumda bir tek olimpiyat altın madalyası yok. Bunu da Rio'da başaracağım. Dünya şampiyonu olmanın bilinciyle hazırlanacağım Rio'ya. Hedefi olan başarılı olur. Ben de buna göre çalışacağım. İlk durak önce Mart'ta yapılacak Avrupa Şampiyonası daha sonra ise Rio. 

SELÇUK ÇEBİ
Olimpik olmayan bir kiloda yarıştım. Daha önce Hamza Yerlikaya üç kez dünya şampiyonu olmuştu. Ben de aynı başarıyı tekrarladım. 2009, 2010 tarihlerinde üst üste iki kez dünya şampiyonu olmuştum. 2011 yılında İstanbul'da altın madalyayı kazanıp üst üste üçüncü kez birincilik kürsüsüne çıkmayı çok arzuladım ama ikinci oldum. Şimdi 86 kiloda olimpiyat barajını geçmek için mart'ta Avrupa Şampiyonası'nda veya nisan, mayıs aylarında yapılacak turnuvalarda barajı geçmeyi hedefliyorum. Rio'da da en büyük amacım altın madalya olacak. 

TAHA AKGÜL
Başarı için disiplinli ve çok çalışmak gerekiyor. Rekabet olmazsa başarı gelmez deniliyor. Benim Türkiye'de idman yapacağım partnerim bile yok. Yabancılarla yaptığımız ikili kamplarda ancak partner bulabiliyorum. İdmanlarımız ayrı, kamplarımız bir olduğu zaman da Rıza Kayaalp ile idman yapıyoruz. Kendime sürekli hedefler koyuyorum. Hedefim hiçbir zaman bitmez. Aktif sporculuk hayatımı uzun yıllar sürdürmeyi planlıyorum. Kariyerimde sadece olimpiyat madalyası eksik. Rio'da bu eksiğimi de gidereceğim.Sonrasında akademik kariyerime devam edeceğim. 




Etiketler :
DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu