kstb

telsim

29-11-2017 18:25 GÜNDEM

Bize düşen mevcut sistemdeki eksiklikleri yerine getirmek

UBP Milletvekili adayı Bulut Akacan, canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu: “UBP İCRAAT PARTİSİ” Ulusal Birlik Partisi tarafından kontenjan adayı olarak gösterilen genç ve başarılı işadamı Bulut Akacan, Diyalog TV’de Çiğdem Aydın’ın hazırlayıp sunduğu programa konuk oldu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Güçlü bir siyasi irade olmazsa bu ülkede fazla bir şey değişmez” diye konuşan Akacan, “UBP bir icraat partisidir. Tarihinde icraatlar yatar. Tarihinde Cumhuriyet ve Devlet yatar. Ülkemiz güzel ve güvenli bir ülke. Okullarımız var, hastanelerimiz var. Bu temelleri kuran bizim annelerimiz babalarımız UBP’den geliyorlar. Bize düşen mevcut sistemdeki eksiklikleri yerine getirmek” dedi. Akacan, kendisine yöneltilen soruları şöyle yanıtladı:

Bize düşen mevcut sistemdeki eksiklikleri yerine getirmek

Neden aday oldunuz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

“Bostancı Güzelyurt’ta doğdum. Fikri Karayel İlkokulu’nda sonra Türk Maarif Koleji’nde okudum. Oradan da Amerika’da Kansas eyaletinde ekonomi eğitimi aldım. 2003 yılında Kıbrıs’a geldim ve Girne’ye taşındım. Müteahhitlik yapmaktayım ve şirketim 7 farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Hayatım boyunca hep sorgulayan ve eleştiren taraftaydım. Ama hiçbir zaman elimi taşın altına koymadım. Şimdi elimi taşın altına koyma zamanı. İş dünyasında çok tecrübe edindim. Kıbrıs’ın tüm sıkıntılarını biliyorum ekonomik anlamda. Şu an şirketimde de ambargolara rağmen başardığım bir çok iş var. Bu işleri artık devlete maletme zamanı geldiğini düşündüm. Güçlü bir siyasi irade olmazsa bu ülkede fazla bir şey değişmez.

UBP bir icraat partisidir. Tarihinde icraatlar yatar. Tarihinde cumhuriyet ve devlet yatar. Ülkemiz güzel ve güvenli bir ülke. Okullarımız var, hastanelerimiz var. Bu temelleri kuran bizim annelerimiz babalarımız UBP’den geliyorlar. Bize düşen mevcut sistemdeki eksiklikleri yerine getirmek. Bizim toplumumuz büyük mücadeleler sonucunda bu günlere geldi. Biz de ikinci jenerasyon olarak büyük emekler ve sevgi görerek bu günlere geldik. O yüzden UBP olarak çok büyük işler başarabileceğimize inanıyorum. Genel Başkanımız sayın Hüseyin Özgürgün partimizi çok iyi bir şekilde toparladı. Kendisi “artık birlik ve beraberlik içerisinde çok büyük işler başarma zamanı” olduğunu söylüyor sürekli. Ben çok büyük tarihi olan bir partide siyasete başlamak istedim o yüzden UBP’de siyasete başlamak istedim”

 

Ülkemizde sizi üzen en büyük problem hangisidir?

“İnşaat sektörü çok zor bir sektör. Tabii bununla ilgili olarak ülkemizde bürokratik zorluklar da var. Bu kapsamda hükümete geldiğimizde partime de sunacağım öneriler olucak. Bu bürokratik zorluklar devletin bütün kurumlarına sıçramış durumda. Sadece iş dünyası içinde değil bütün kesimler için var bürokratik zorluklar. Biz bu bürokrasi yükünü nasıl kaldırırız. Bu sendikaların ağır gücünü nasıl hafifletiriz. Onlarla istişare içinde götüreceğimiz programlarımız var. Mesela inşaat izinleri. Mesela bütün birimleri neden bir bina içerisinde toplamıyoruz?  Bu şekilde bürokrasi hantallığını çok rahatlatabiliriz diye düşünüyorum. Böyle pragmatik tekniklerle bu ülkeyi çok daha ileriyi götürebiliriz. Bizim ülkemizde yurt dışından gelen yatırımcıya peşkeş çekiliyor gibi bir algı var. Bunu aşmamız lazım. Hem ülkemiz yatırımcısına hem de yurt dışından gelen yatırımcıya eşit şartlar, hatta ülkemiz yatırımcısına artı şartlar sunulsun. Ama yurt dışından gelene de kolaylık sağlansın. Çünkü bu ülke yatırımlarla bir yerlere gelebilir. Bugün biz asgari ücreti konuşmak yerine talebi artırmayı konuşsak asgari ücret otomatik olarak artacaktır. Şu an asgari ücreti 4 bin TL’ye çıkarsak bölge esnafı eleman çalıştıramayacak çünkü o maaşı karşılayacak geliri yok. Tabii bu konuları Genel Başkanımızla da sürekli görüşüyorum. Kendisi çok duyarlı bu konuda. Ama Genel başkanımızla hiç tek başımıza iktidar olamadık. Koalisyon hükümetlerinde de icraat yapmak zor oluyor. Muhalefet var, sendikalar var. Adım adım bunları aşacağız. Halkın iradesiyle bunları aşacağız. Bir çok değişiklik yapacağız. Ekonomi bazında yapacağımız değişiklikler var. Anayasayı değiştirmemiz gerekir. Anayasa’da özellikle hukuksal anlamda değişiklikler yapmamız gerekiyor. Çünkü hantal bir hukuk sistemimiz var. Başlayan davalar bitemiyor bir türlü. Daha fazla hakimin savcının atanması lazım.”

 

Ülkemizde Adaletin yerini bulmasında engel olan insanlar olduğuna inanıyor musunuz?

“Hem adaletin yerine gelmesine engel olanlar var hem de bir çok projenin yerine getirilmesine engel olanlar var. Su projesi aklıma geliyor örneğin. Su para ile ölçülemez. 2 yıl boyunca bu su geciktirildi. Şimdi elektrik projesinde aynısı yapılıyor. Güneş enerjisi için de aynısı yapılıyor. Ülkemizi çok ileriye götürecek projeler var fakat bunlara karşı çıkılıyor muhalefet ediliyor ve engelenmeye çalışılıyor. Bütün bunları halkın da iradesi ve gücüyle aşıp ülkemizi daha ileriye götüreceğiz. Biz ülke olarak zengin turiste yönelmeliyiz. 5 Euro harcayacak turist için Antalya ile rekabet etmemiz gerekir. Ülkemizde 500 Euro harcayacak turisti ağırlamalıyız. Hem ülkemizin kalitesini artırmalı hem de yaşam standartlarımızı yükseltmeliyiz. Ekonomide ağır sanayiden kaçınmalıyız. Çünkü gerek yok. Biz ada ülkesiyiz ve bunun gerekliliklerini yerine getirmeliyiz. Ülkemize su geldi. Bu suyu bakir topraklarımızla buluşturup tarım alanında büyük bir atılım gerçekleştirmemiz gerekir. İnşaatta da önemli atılımlar yapmamız lazım. Biz kendi çocuklarımıza ev yapmalı, herkesi ev sahibi yapmalıyız. İkincisi ise pahalı evler yapmalıyız. Ülkemiz Monte Carlo, Nice gibi olsun. Kalitesi yüksek evler yapmalıyız. Bu yaptığımız evleri de yurt dışında pazarlamalıyız. Bunları yaptığımız zaman ülkemize kaliteli insanlar gelecektir. Böylece ülkemizin kalitesini ve yaşam şartlarını yükseltebiliriz.”
 




Etiketler : bulut akacan
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu