kstb

telsim

27-02-2019 14:10 GÜNDEM

CUMHURBAŞKANI ARTIK FEDERASYON MASALI ANLATMAKTAN VAZGEÇMELİDİR

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Türkü’ne yeni alternatifler sunmak ve KKTC’ye yeni ufuklar açmanın Cumhurbaşkanı’nın öncelikli konusu olması gerektiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ARTIK FEDERASYON MASALI ANLATMAKTAN VAZGEÇMELİDİR

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Anastasiadis ile yaptığı görüşmeden sonra ortaya çıkan ve “Güven Yaratıcı Önlem” olarak nitelendirebileceğimiz bazı konularda anlaşma olmasından son derece mutluyuz dedi.

Arıklı açıklmasında GSM ve Enterkonnekte sistemlerinde bir mutabakata varılmasının yanı sıra bazı bölgelerin mayınlardan temizlenmesi için anlaşmaya varılmasınında da önemli olduğunu kaydetti.

Fakat mutabakata varılan bu güzel konuların, asıl meseleyi gizlemesini kabul etmek mümkün değildir. Rum lider Anastasiadis toplantıdan sonra yaptığı açıklamada; “Yeni ve özlü diyaloğun başlaması için gerekli ön şartlar şimdilik yoktur” diyerek pozisyonunu güçlendirmiş ve Sayın Cumhurbaşkanına istediği ve beklediği mesajı vermekten bir kez daha kaçınmıştır dedi.

 

Anastasiadis; “Garantiler ve müdahale hakkının kalkması ve Türk askeri varlığının sona ermesini içeren güvenlik konusunun en kendileri için vazgeçilmez şart olduğunu” söylerken, öte yandan siyasi eşitlik konusunda da “Türklerin olumlu oy şartının her konuda değil ama kendilerini ilgilendiren konularda olabileceğini” söyleyerek zihniyetinde hiçbir değişiklik olmadığını ve yakın bir zamanda da olmayacağını bir kez daha ortaya koymuştur.

 

Sayın Akıncı artık poliyannacılık oynamaktan vazgeçmeli ve gerçekleri kabul etmelidir. Bu halkı “Federasyon” masalı ile daha fazla oyalamaya ve kandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Kıbrıs Türküne yeni alternatifler sunmak ve KKTC’ye yeni ufuklar açmak Cumhurbaşkanının öncelikli konusu olmalıdır.

 

Arıklı son olarak Partimiz Sayın Cumhurbaşkanını, Meclisi de yanına alarak, Türkiye ile istişare içinde yeni bir vizyon çalışması yapmaya davet ediyoruz dedi..




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu