kstb

telsim

25-04-2024 11:12 GÜNDEM

Dinçyürek: 750 milyon TL’lik ilaç ihalesi son aşamaya geldi

Dinçyürek: 750 milyon TL’lik ilaç ihalesi son aşamaya geldi

Kıbrıs TV’de (KTV) Halil Esendağlı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Her Şey Masada’ programına konuk olan Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, sağlık sektöründeki gelişmeleri ve gerçekleştirilen projeleri anlattı.

Dinçyürek, göreve geldikleri zamanlarda karşılaştıkları ciddi ilaç tedarik sorunlarını çözmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, bu kapsamda ek bütçe ve ilaç alımının sağlandığını, ilaca erişimin kolaylaştırıldığını ifade etti.

Dinçyürek, ayrıca, 750 milyon TL’lik ilaç ihalesinin son aşamaya geldiğini ve kısa bir süre içinde ilaçların teslim edileceğini müjdeledi.

Sağlık Bakanı, sadece ilaç tedariki değil, aynı zamanda sağlık altyapısının güçlendirilmesi için de çaba gösterdiklerini vurgulayarak, yüksek maliyetli ve son teknolojiye sahip cihazların hastanelere kazandırıldığını ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırıldığını belirtti.

Dinçyürek, sağlık merkezlerinin önemine de değinerek, birçok merkezin hizmete açıldığını ve açılacakların çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Özellikle Beyarmudu ve Vadili gibi bölgelerde yeni sağlık merkezlerinin açılacağını ve Paşaköy’deki sağlık merkezinin tadilatının başladığını aktaran Dinçyürek, böylece vatandaşların daha kolay ve hızlı bir şekilde sağlık hizmetlerine erişebileceğini vurguladı.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu