14-06-2024 11:01 GÜNDEM

Dumansız Ada Platformu: Sağlık Bakanlığı gerekli denetim ve uygulamaları yerine getirmiyor

Dumansız Ada Platformu, Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası’nın etkin bir şekilde uygulanması çağrısında bulunarak, "Sağlık Bakanlığı gerekli denetim ve uygulamaları yerine getirmiyor" dedi.

Dumansız Ada Platformu: Sağlık Bakanlığı gerekli denetim ve uygulamaları yerine getirmiyor

 

Dumansız Ada Platformu yaptığı açıklamada, 44/2008 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası’nın etkin bir şekilde uygulanması çağrısında bulundu.

Platform, bu yasayla tütün ve tütün ürünlerinin zararlarından kişileri ve gelecek nesilleri korumanın amaçlandığını, ancak mevcut durumda Sağlık Bakanlığı’nın gerekli denetim ve uygulamaları yerine getirmediğini belirtti.

Platform yetkilileri, kafe, restoran, hastane, okul gibi kapalı alanlarda ve 18 yaş altı çocuk ve gençlerin bulunduğu tüm ortamlarda tütün ve tütün ürünlerinin (e-sigara ve yeni nesil tütün ürünleri dahil) kullanımının yasak olduğunu hatırlatarak, vatandaşların bu yasaya sahip çıkmalarını ve içimle karşılaştıklarında ilgili kişileri ve işletmeleri uyarmalarını istedi.

Ayrıca, Dumansız Ada Platformu, tütün içimine tanık olan vatandaşların, uyarıya rağmen devam eden içim durumunda Sağlık Bakanlığı’na şikayetlerini iletmeleri gerektiğini vurguladı.

Platform, tüm vatandaşları temiz hava hakkını korumaya ve bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu