kstb

telsim

12-12-2017 18:36 DÜNYA

DÜNYADAN VE TÜRKİYE’DEN HABERLER

DÜNYADAN VE TÜRKİYE’DEN HABERLER

Mısır’ın başkenti Kahire’nin kuzeyinde iki binanın çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kahire’nin Şobra bölgesinde 5 ve 3 katlı iki binanın çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Olayda hayatını kaybedenlerin 4 yaşında bir kız çocuğu ve 50 yaşında bir kadın olduğunu söyleyen Sağlık Bakanlığı sözcüsü Halid Mücahid, bölgeye 6 ambulansın sevk edildiğini ve yaralıların Sahil Eğitim Hastanesi’ne nakledildiğini ifade etti. Yerel kaynakların emniyet yetkililerine dayandırdığı bilgilere göre, arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.
KENYA'DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 32 ÖLÜ
Kenya'da, aşırı hız nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 32 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Ülkeninin Rift Vadisi bölgesindeki bir otoyolda yaşanan trafik kazasına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan polis kaynakları, kazaya Ulusal Ulaştırma ve Güvenlik İdaresi güvenlik yetkililerinden kaçan, aşırı hız yapan ve aracının direksiyon hakimiyetini kaybeden bir sürücünün sebep olduğunu söyledi. Kontrolden çıkan aracın karşı yönden gelen araçlara çarparak zincirleme trafik kazasına sebep olduğu belirtilirken, kazaya en az 15 aracın karıştığını, çoğu çocuk ve kadın 32 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Ölü sayısının artmasından endişe edilirken, karayollarının Noel tatili nedeniyle normalden daha kalabalık olduğu da kaydedildi.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI 150 ŞEHRE 4,5 MİLYAR DOLAR DESTEK
Dünya Bankası ve Küresel Belediye Başkanları Konvansiyonu ortaklığında, iklim değişikliği ile mücadele için çeşitli ülkelerde 150 şehre toplam 4,5 milyar dolar destek sağlanacağı bildirildi. Paris İklim Anlaşması'nın ikinci yıl dönümü dolayısıyla küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadele alanında yeni adımların atılmasını hedefleyen Tek Gezegen Zirvesi (One Planet Summit) Fransa'nın başkenti Paris'te başladı. Zirveye 100'e yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanları ve üst düzey yetkililer katılıyor. Fransa ve Birleşmiş Milletler ile zirvenin düzenleyicisi olan Dünya Bankası tarafından yapılan duyuruda, iklim değişikliği ile mücadele için küresel çapta yeni adımların atıldığını bildirdi. Duyuruda Dünya Bankası ve Küresel Belediye Başkanları Konvansiyonu'nun, çeşitli ülkelerde 150 şehre iklim değişikliği ile mücadele ve etkilerine karşı direnç sağlamak amacıyla teknik ve finansal alanlarda destek programı işbirliğine gittiği belirtildi.
MERSİN'DE 1 MİLYON 554 BİN UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ
Mersin'de polis ekipleri bir kamyonette 1 milyon 554 bin uyuşturucu hap ele geçirdi, bir şüpheli gözaltına alındı. Merkez Mezitli ilçesinde bir kamyonetten şüphelenen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aracı Yavuz Sultan Selim Caddesi'nde durdurarak arama yaptı. Aramada kamyonetin gizli bölmelerinde poşet içerisine zulalanmış1 milyon 554 bin uyuşturucu hap bulundu. Araç sürücü M.T.K. gözaltına alındı, yaklaşık 260 kilogram ağırlığındaki haplara el konuldu.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu