kstb

telsim

08-04-2024 10:59 TEKNOLOJİ

Elon Musk açıkladı... Robotaksi için tarih belli oldu

Tesla CEO'su Elon Musk, X'te robotaksiyi 8 Ağustos'ta tanıtacağını duyurdu.

Elon Musk açıkladı... Robotaksi için tarih belli oldu

 

Geçtiğimiz günlerde Tesla'nın daha düşük maliyetli bir EV üretme planından vazgeçtiği ve bunun yerine kaynakları, bir robotaksiye odaklayacağı basına yansımışken bir açıklama da Elon Musk'tan geldi.

Tesla EV satışlarının geciktiği ve kârların düştüğü, şirketin ve CEO'nun satışları veya en azından hisse senedi fiyatını artırmak için başka bir ürün arayışına girmişti.

Yıllardır Tesla'nın bu iki araç üzerinde çalıştığına dair raporlar dolaşıyordu. Ancak Walter Isaacson'un Musk biyografisindeki açıklamalara göre Musk, henüz tamamen otonom bir araba üretmemiş olmasına rağmen tipik bir arabaya mı yoksa direksiyon simidi veya pedalları olmayan bir arabaya mı öncelik vereceği konusunda kararsız kaldı.

Musk yıllardır Tesla araçlarında otonom yetenekler vaat ediyordu. 2016 yılında Tesla'nın 2017 yılı sonuna kadar kendi başına ülkeyi baştan başa dolaşacağını söylemişti. 2019'da, 2020'de otonom araç paylaşım ağı için daha geniş bir vizyonun parçası olarak şirketin ilk robotaksisini piyasaya süreceğine söz verdi. Birkaç yıl sonra da direksiyonu veya pedalı olmayan özel bir robotaksinin 2024 yılına kadar pazara çıkacağını söyledi.

 



Etiketler :
DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu