kstb

telsim

06-11-2015 17:06 EĞİTİM

GAÜ, AMERİKAN KOLEJİ YENİ BİNASI İLE EĞİTİMDE DEVRİM YARATTI

Akpınar:” Kıbrıs’ın En Modern Eğitim Teknoloisi ve Alt Yapısına Sahip Eğitim Kurumunu Sizlerle Birlikte Geleceğimize Açıyoruz”

GAÜ, AMERİKAN KOLEJİ YENİ BİNASI İLE EĞİTİMDE DEVRİM YARATTI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı Girne Amerikan Koleji yeni binası, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Maliye Bakanı Birikim Özgür, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Asım Vehbi, Olgun Üstün, Cemile Esenyel, Yönetim Kurulu Üyeleri, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Asuman Türkel, Rektör Yardımcıları, GAÜ Okullar Grubu Müdürleri, Akademisyenler, Öğretmenler ve öğrencilerin  katıldığı törenle hizmete açıldı.

Tören öğrencilerin ellerinde balon ve bayraklarla 3 dilde hoşgeldiniz diyerek tören alanına gelmesi ve konukların yerlerini almasıyla başladı. Törenin başlamasına 10 dakika kala müzik öğretmenleri Emre Çeker, Reyhan Yalovalı keman ve gitar dinletisi sundu. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, GAÜ Marşı ve Elementary School okul korosundan  Kıbrıs Türküleriyle devam eden törende daha sonra açılış konuşmalarına geçildi.

GAÜ Okullar Grubu Koordinatörü Berna Yılmazoğlu Özdoğa’nın okul müdürleri adına yaptığı “Hoşgeldiniz Konuşması”nın ardından GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Tunç Adanır- Mimarlık  Bürosu (Statik, mekanik, elektrik), Asiin Şirketi direktör Taşkın Ürel, Mukaddes Pala İç mimar, Gökhan Credit West Genel Müdürü, GAÜ Okullar Grubundan  Celal Sakka, Bilgi İşlem merkezinden Alper Çetin ve Haldun Aygın’a plaketleri takdim edildi.

Nursery School’dan bir grup öğrencinin bir şiir okuması, Elementary ve Prep School’dan 3 öğrencinin Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak okulları hakkındaki düşüncelerini belirten kısa konuşmaları ardından Kurdele kesilip iç avluya geçildikten sonra dans gösterisi başladı. Kokteyl ve okulun gezilmesiyla devam eden törende Nursery Bölümünden başlayarak Duty Room, Resim Atölyesi, Fen Laboratuvarı, Kafeterya (Kreş), Yüzme Havuzu, Spor Salonu (Prep), Dans Odası (Prep) Müzik Odası (Elementary) Kafeterya (İlkokul) Resim Odası (Elementary), Elementary 1 class (lesson with termical boards): Termik Ekranla ders gösterisi), Fransızca Odası (Prep), Müzik Odası (Prep) ziyaretçilere takdim edildi.

 

Girne Amerikan Okullar Grubu Koordinatörü Berna Özdoğa açılış konuşmasında “Eğitimde hiçbir şey rastgele değildir; bizler GAÜ ailesi olarak vizyonumuz ve misyonumuzla hep en iyi olmayı hedefledik. Eğitimde bir marka olma hedefimizi gün geçtikçe geliştirmek için sürekli olarak kendimizle yarıştık. Kendi kültürümüz ve yerel değerlerimizin yanı sıra küreselleşmeyi de hedef alan öğretim programlarını hayata geçirdik. Çünkü biliyorduk ki öğrencilerimiz sadece kendi ülkelerindeki akranlarıyla değil, dünya gençliğiyle yarışmak zorundalar” dedi.

 

Daha sonra konuşan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, eğitimde her zaman kendini yenileyen ve öğrencilerine eğitim teknolojisinin son örneklerini ve ilkleri sunmayı alışkanlık haline getiren GAÜ’nün geleceğin mühendis, doktor, iş insanı, siyasetçi, yönetici olacak çocuklara temel eğitimlerini verecek teknolojik özellikleri yüksek, ilkokul binasını hızmete sunduklarını kaydederek şöyle dedi:

“Teknolojik üstünlüğü ile adada  tek olan akıllı binamızda öncelikle  2,5 yaş ile 11 yaş arası 15 değişik ülkeden 600 öğrencimiz öğrenim görmektedir. A ve B bloklardan oluşmakta olan binalarımızda toplam 60  adet derslik yeralmaktadır. 15,000 metrekarelik kullanım alanı içinde, teknolojik özelliklleri yüksek, 3 adet fen,3 adet bilgisayar laboratuvarının yanısıra 3 adet resim, 2 adet  müzik,2 adet çok amaçlı salon yeralmaktadır. 1 adet kütüphanenin yanında 295 metrekarelik spor salonu çocuklarımızın bedensel gelişimine sunulmuştur”

620 metrekarelik alan içinde 312,5 metre karelik Yarı olimpik yüzme havuzu bulunduğuna dikkat çeken Üstün “Adamızda ilk öğrenim okulları içinde yer alan ilk yüzme havuzu olma özelliğini taşımaktadır. Toplam erkek/kız olmak üzere 4 dü engelli, 56adet tuvalet, 12 adet duş ünitesi ve bir adet de revir odası bulunmaktadır.  Çocuklarımızın hijyenik beslenmelerine çok önem veren yönetimimiz, A ve B bloklarda toplamda 390 metre karelik hijyenik modern 2 adet yemekhane, 3 adet mutfak,pişirme bölümleri ve bulaşıkhaneler yer almaktadır” dedi. 

Tüm kullanım alanları, derslikler salon ve yemekhaneleri de içine alan A ve B bloklarında  son teknoloji VRF iklimlendirme düzeni yer aldığına işaret eden Olgun Üstün  “2 bin 500 metre karelik ön ve arka bloklarda yer alan kauçuk çocuk oyun alanları, öğrencilerimizin oyun oynarken sakatlanmamaları için düşünülmüştür.  2 adet kantin 120 tonluk su deposu,2 adet asansör özürlüler de düşünülerek ihtiyaçlar için yapılmıştır. 12 adet otobüs park yeri, 3 adet engelli park yeri ile 100 adet normal araç park yeri düzeni sağlanmıştır” diyerek şunları söyledi:

“Özetle 15 bin metrekarelik kullanım alanı içine üstün teknolojı ile donattığımız  akıllı binamız yanında yaklaşık 10 bin metrekarelik oto park alanı,  kendi öz kaynaklarımız ve  bütçelendirilmiş  kredilendirilme yöntemi ile sonuçlanmıştır.  Toplam 15 milyon  Dolara mal olan GAÜ  kolej binamız,  yüksek mimar Tunç Adanır tarafından tasarlanmış, Adanır mimarlık/mühendislik bürosu  tarafından da statik, mekanik ve elektrik projeleri gerçekleşmiştir. İç mimari çözümler Mukades Pala mimarlık bürosu tarafından yapılmıştır.  Binanın tüm inşaat ve mekanik/elektrik  işlerini, ASİİN inşaat firması  yüklenmiştir.  Çocukların oyun alanları A ve B blok arka ve arası,  kauçuk zemin, Değer Parkyapı  tarafından yapılmıştır. Bilişim teknolojileri, ve zayıf akım gerektiren laboratuvar salonlar kameralar, telefon ve internet  iletişim hızmetleri, üniversitemizin Bilişim Teknolojileri merkezince yerine getirilmiştir”

Konuşmasında Ocak-eylül dönemi arası 9 ay gibi kısa bir sürede  yeni eğitim öğretim yılına yetişmek için sonuç alıcı olağanüstü bir çaba harcandığını vurgulayan Üstün, “Bugün, eğitim binalarımız, çağa uygun üstün teknoloji donanımı ile  öğrencilerimizin yararlanmasına sunulmuştur. Bundan dolayı da Yönetim olarak, öğretmenler olarak  mutluluk ve gurur  duyduğumuzu ifade etmek isteriz” dedi.

Konuşmasında öğrenci velilerine de seslenen Olgun Üstün, “Ne mutlu size ki, bu üstün teknoloji donanımlı binada çocuğunuz,  gelişmiş ülkeleri aratmayacak üstün eğitim araç ve gereçleri ile, ingilizce, fransızca, almanca, türkçe  ve diğer dillerinde sosyal ve fen bilimlerini öğrenme şansına sahip olacaktır. Bu gurur bizimle birlikte sizin de olacaktır” dedi.

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da Amerikan Koleji’nin  yeni eğitim binasının açılışı nedeniyle yaptığı konuşmada “Eğitim ve Öğretimde uygulanacak yönetim; bilgiyi insan için fazla bir süs, bir baskı aracı, yahut medeni bir zevk olmaktan çok, maddi hayatta başarılı olmayı sağlayan uygulanabilir ve kullanılabilir bir teknoloji haline getirmektir” dedi.

“O dönemde bulunulan ahval içerisinde eğitim teknolojileri hususunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylemiş olduğu bu sözlerin benim için ayrı bir anlam ve önemi olduğunu belirterek ve bugün dolayısıyla sizlerin nezdinde bir kez daha anımsayarak sözlerime başlamak istedim” diyerek sözlerine devam eden Akpınar şunları söyledi:

“Bizler GAÜ Okullar Grubu olarak çıkmış olduğumuz yolda daima bilgi toplumlarının, küresel dünyanın  transformasyon sürecinde  ve bu sürecin oluşumunda lider bir kurum olarak yer almasını amaçladık.  Her bir çocuğun kişisel gelişim süreçlerini göz önünde bulundurarak her birine ayrı eğitim modülleri oluşturan, günümüz dünyasında İngilizce dilinin önemi’nin bilinciyle oluşturduğu sistem gereği İngilizceyi anadili gibi konuşan bireyler yetiştiren, özenli, sözel yetileri gelişmiş, başarılı ama aynı zamanda mutlu,dürüst ve ahlaklı bireyler yetiştireren,  bunu yaparken öğrencinin kendi kabuğunu aşmasını, kendi sınırlarını zorlamasını amaç edinen bir vizyon ile bulunduğumuz noktaya gelmiş bulunuyoruz”

Konuşmasında “Eğer bizler iyi bir rehber isek onları,  yolculuklarının; sonun yolculuğunun kendisi olduğunun keşfine yönlendirmemiz gerekmektedir.Varış noktası yoktur; sonsuzdur.Duyacakları sonsuzluk duygusu onları daha fazla araştırma ve öğrenmeye sevk edecektir. Bu onursal ve ayrıcalıklı bir ilişkidir” diyen Akpınar “Girne Amerikan Üniversitesi  Okullar Grubu olarak “Amerikan Koleji”mizin uluslararası müfredat ve kabul değerini anavatanamız Türkiye Cumhuriyeti’nde de geliştirmek ama  daha da önemlisi kurumsal benliğimizin sahip olduğu değerleri  Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları izinde yaymak için bir süre önce ilk adımları atmıştık . Bu misyon ile, henüz daha dün bilim meşalemizin birini de Mersin Silifke’de yakmış bulunuyoruz” dedi.

“Ne mutlu ki bizlere,  GAÜ Amerikan Koleji bayrağımız anavatan Türkiye Cumhuriyetinde de 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı itibariyle dalgalanmaya başlamıştır .Erişilmezi erişilir kılma noktasında yapacaklarımız  ve yaşanacak güzelliklerin, gelişmelerin devamını ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşıyor olacağız.  Daha böylesine bir heyecan ve mutluluğun etkilerini üzerimden atamamışken, yine bugün burada tarihi bir günüde sizlerle paylaşıyor olmak şahsım ve tüm GAÜ ailesi için sonsuz bir onur kaynağıdır” diyerek konuşmasına devam eden Akpınar  “Bizler bugün eğitim teknolojilerinde ki üstün kullanım ve aktarım modüllerini erişilebilir ve kusursuz kılma amacıyla  GAÜ Amerikan Koleji anaokul ve ilkokul öğrencilerimize bilgiyi teknoloji ile harmanlayarak öğrenebilecekleri Kıbrıs’ın en modern eğitim teknoloisi alt yapısına sahip yeni kolej binasını sizlerle birlikte geleceğe ve ortak geleceğimize açıyoruz. Bizlerle beraber bugünü mümkün kılan ve emeklerini esirgemeyen herkese, sizlerin huzurunda sonsuz teşekkürlerimi bir kez daha arz ediyorum.Küresel bilim ailemizin bir ferdi olarak yaptıklarınız daima hatırlarda kalacak ve izleriniz yaşayacaktır” dedi.

Arkasında bir üniversitenin güvencesi, kaynağı ve işletmeleri ile, öğrenci merkezli başarı yönelimli ilgili programları doğrultusunda daima ileriyi hedeflemeye ve başarmaya devam edeceklerini vurgulayan Akpınar şunları söyledi:

“GAÜ Okullar Grubu olarak, 30.000 üzerinde mezunuyla dünyanın dört bir yanında eğitim neferlerini yetiştirmiş olarak karşınızdayız..Şimdi değerli mezunlarımız dünyanın dört bir yanında kanaat önderleri olarak, sanattan hukuğa, mimariden turizme, iletişimden eğitime pek çok farklı alanda GAU okullar Grubu mezunu olmasının ayrıcalığını yaşatarak bizlerin göğsünü kabartmaya devam ediyor..  Tüm içtenliğimle dilerim ki bir gün burada benim durduğum yerde bizlerin elindeki eğitim meşalesini alarak en yukarılara taşıyacak sevgili yavrularımız bizlere eğitimde keşfedilen yeni bir teknolojiyi, sistematiği veya yeni bir icadı müjdelesin...Dilerim 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı tüm öğrencilerimize , sevgili öğretmenlerimize ve tüm akademik idari kadromuza hayırlı olsun... Biz bir yoldayız...Duramayacağımız bir yol...Biz Biriz!Biziz!”

Milli Eğitim Bakanı Dürüst

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst konuşmasında “Bugün özelde Girne bölgemize ama genelde de KKTC eğitim sistemine son derece katkı sağlayacağını düşündüğümüz, bir bilim yuvasının bir alt kurumu olan Girne Amerikan Koleji’nin açılışı için burada bulunmaktayız. Bizler, artık bizleri tanımayan birçok ülkenin evlatlarını, çocuklarını ülkemizde ağırlamakta, bizim kurumlarımızdan ki Girne Amerikan Üniversitesi de bunların en başında gelen bir üniversitemiz. 105 farklı ülkeye, ülkemiz diplomalarını götürmekte ve oralarda kabul görmektedir. Bu bizim en fazla başarılı olduğumuz, en başarılı projelerimizin başında gelmekte” dedi.

Dürüst, “Ayrıca,700’ü aşkın öğrencinin akıllı sınıflar dediğimiz bir alt yapının da burada teşkil edildiği bir okul, inanıyorum ki birçok başka okullara da örnek teşkil edecek bir yapıda hayata geçirilmilştir. Ben bu okulun da bu binanın da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Meclis Başkanı Siber

Törende son konuşmayı KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yaptı.

 “Eğitim ve öğrenimle, yaşam kalitesini yükselteceğimize inandığımız bu ülkemizde açılan her yeni eğitim kurumu bizim için bir övünçtür, gururdur” diye konuşan Siber sözlerine şöyle devam etti:

“Bu binanın çok çağdaş, çok teknolojik bir bina olduğunun bilgisini aldık. Bütün arzumuz; ülkemizdeki her çocuğun böylesine teknolojik yönden gelişmiş binalarda hizmet alma şansını yakalamasıdır. Devlet olarak bizim üzerimize düşen görev budur. Böylesine bir eğitim kurumuna yatırım yapan, geleceğe, eğitime yatırım yapan GAÜ ailesini kutluyorum ve başarılar diliyorum. Çocuklarımızın başarısı, iyi eğitilmesi, bizim başarımızdır, toplumumuzun başarısıdır ve dünyanın başarısıdır aslında. İyi eğitilmiş bireyler, iyi eğitilmiş toplumlar demektir ve dünya barışı, dünyanın güzelleşmesi de eğitim ve öğretimden geçer”




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu