kstb

telsim

09-11-2015 17:10 EKONOMİ

GAÜ’de dev yatırımlar için start verildi

Akpınar, GAÜ’nün 10 Yıllık Master Planını açıkladı Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, önümüzdeki 10 yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığı projelerin ana hatlarını ortaya koyan açıklamasında “Yaratılacak 3 yeni kampüs alanının yanısıra Denizcilik Fakültesi ve Sualtı Araştırma Merkezi deniz kıyısına taşınarak Akdeniz’in en iyi ve en modern Denizcilik ve Deniz Bilimleri Fakülteleri burada barındırılacak” dedi. Serhat Akpınar, projelendirdikleri 10 yıllık büyüme ve yatırım stratejisinin detaylarını önümüzdeki günlerde düzenleyeceği bir basın toplantısı ile paylaşacağını söyledi

GAÜ’de dev yatırımlar için start verildi

Sağlık Kampüsü

Gelişim Programına göre Tıp, Sağlık Bilimleri, Eczacılık, Diş Hekimliği Fakülteleri, Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bağlı Teknik ve Yüksek Okulları’nı bünyesinde bulunduracak Sağlık Kampüsü inşaatının tamamlanmasına hız verilecek.

Beşparmak Projesi

GAÜ’nün yeni kampüs yerleşkesi yeni liman bölgesinde projelendirilerek Girne’nin kalbinin burada atması sağlanacak. Bu arada GAÜ Merkez Kampüsü’nde Beşparmak Projesi’nin inşaat programının hazırlıkları sürerken, 5 yeni Fakülte, Havacılık ve Pilotaj Fakülteleri bu kampüse yerleştirilecek. Projede Yeni Kapalı Spor Salonu, Yeni Kütüphane Binası, Üniversite Müze ve Sosyal alanlar dışında 1.500 öğrenci için yeni yurt kompleksi, Akademisyen ve İdari Lojmanların bu bölgede yer alması planlanıyor. Buna ek olarak yeni Rektörlük ve Öğrenci İşleri binaları da Beşparmak bünyesine alınarak, 5 bin kişilik Anfi Tiyatro’nun inşası öngörülüyor.

Girne, Lefkoşa ve Karpaz

GAÜ’nün başta Girne olmak üzere Lefkoşa ve Karpaz’da yürürlüğe koyduğu projeler de genişletiliyor. Proje dahilinde bulunan Karpaz Yaşam Kampüsü çalışmaları sürerken Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin (KAÜ) Lefkoşa Surlariçi’ni üniversiteye dönüştürme sürecinde büyük bir özveri gösteriliyor Halen GAÜ Merkez Kampüsü’nde inşaatı devam eden eğitim destek birimleri ve sosyal alanların hazırlıkları da çok hızlı bir şekilde ilerliyor.

 




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu