kstb

telsim

18-11-2015 08:14 EKONOMİ

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nden barışa katkı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) kardeş kuruluşu olarak bu yıl yükseköğretime başlayan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Doç.Dr. Mehmet Nesip Öğün başkanlığında KAU Uluslararası Barış ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi (ICPRS) kuruluş çalışmalarına tamamladı. KAU bünyesinde kurulan araştırma merkezi özellikle ‘’Barış ve güvenlik’’alanında akademik araştırmalarda bulunarak elde edilen verilerin değerlendirilmesiyle analiz ve raporlar yayınlayacak.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nden barışa katkı

Terörizm en önemli sorunlar arasında

Doç.Dr. Öğün yönetiminde çalışmalarını sürdüren merkez; 21. Yüzyılın en büyük güvenlik sorunlarından biri olan terörizm, barış ve çatışma çalışmaları, sivil-asker ilişkileri, siber güvenlik, stratejik iletişim, askeri bilimler ve Kıbrıs çalışmalarını gerçekleştirecek.

ICPRS Merkezi, geniş kapsamlı konular için yaptığı araştırma ve çalışmalarını uluslararası alanda da ilgililerle paylaşacak.

 

Uluslararası kuruluşlarla işbirliği

Uluslararası Barış ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi, dünyada uluslararası güvenlikle ilgili tanınmış Akademisyen ve uzmanlardan oluşan ‘’Uluslararası Danışma Kurulu’’ ile faaliyetlerini sürdürürken, yürütmekte olduğu merkez çalışmalarını Uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde sürdürüyor.

 

Hacettepe Üniversitesi’yle konsensüs

İlk olarak “Hacettepe Üniversitesi Barış ve Çatışma Çalışmaları” departmanıyla akademik iş birliği üzerine konsensüs kuran merkez, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Uluslararası Barış ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi olarak bu faaliyetleri KKTC üzerinde çalışmalar yaparak gerçekleştirecek.




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu