kstb

telsim

21-05-2019 15:07 GÜNDEM

KKTC Lefkoşa İzcileri 19 Mayıs Gençlik Kampı Kantara'da yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa İzcilik Derneği (Lİ-DER )ilk kampını gençlere hitaben 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na denk 17-19 mayıs tarihleri arasında Kantara'da gerçekleştirdi.

KKTC Lefkoşa İzcileri 19 Mayıs Gençlik Kampı Kantara'da yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa İzcilik Derneği (Lİ-DER )ilk kampını  gençlere hitaben 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na denk 17-19 mayıs tarihleri arasında Kantara'da gerçekleştirdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre: 19 Mayıs 100’üncü Yıl Gençlik Kampı, Kantara Gençlik Dairesi Kamp Merkezinde 50 kişilik genç izci ve liderlerle yapıldı. Üniformalı bir gençlik hareketi olan izcilik kampına katılan  izci gençler unutulmaz anılarla dolu 3 gün geçirdiler. Kamp boyunca bir çok izcilik istasyonu yapıldı. Bunlar; KKTC Okçuluk Federasyonu’nun gençlere uygulamalı olarak okçuluk atışı, telsiz, pusula, iz dökme ve iz sürme istasyonları yapıldı. Bu istasyonlarda; gençlere  takım ruhunu, birlikte hareket etme ve bireysel yeteneklerin de ateş gecelerinde sergileme fırsatları sunuldu. Kampın son günü ise, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, genç izcilerin hazırladığı program ile  konuşmalar ve şiirler okunarak kutlandı.

Lefkoşa İzcilik Derneği (Lİ-DER) Başkanı Bakiye Lord ise verdiği mesajda: “Lefkoşa İzcilik Derneği olarak öncelikle gençlere, bir çok sosyal proje ile yardımlaşmayı, iyilik yapmayı, birlikten kuvvet duğduğunu aşıladık. Şimdi de onların bayramında çok güzel bir kapm programı ile unutamayacakları bir kamp gerçekleştirdik. Ülkemiz gençleri için bu gibi gençlik kamplarının öncelikle milli bilinci, ülkelerine ve  bayrağına sahip çıkan gençlerle, Atatürk İlke ve İnkilapları ışığında her zaman yapılacağını belirtmek isterim.  Kamp hazırlıklarında desteklerini esirgemeyen, Koop Süt, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve Okçuluk Federsayo’nuna teşekkür ederiz” dedi




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu