kstb

telsim

27-03-2024 12:26 GÜNDEM

Kütüphane Haftası etkinlikleri başlıyor

Kütüphane Haftası etkinlikleri başlıyor
  • Kültür Dairesi her yıl Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphane Haftası’nı “Senede sadece bir hafta değil her hafta kütüphane” sloganıyla kutluyor
  • 60. Kütüphane Haftası Kültür Dairesi’nin kütüphanelerde gerçekleştirdiği Akdeniz Esintileri Perşembe Sohbetleri ve kütüphanelerin organize ettiği etkinliklerle kutlanıyor

 

            Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi 60. Kütüphane Haftası’nı “Senede sadece bir hafta değil her hafta kütüphane” sloganıyla kutluyor. Kültür Dairesi çatısı altında faaliyet gösteren Milli Kütüphane ve halk kütüphanelerinde Akdeniz Esintileri Perşembe Sohbetleri’nin yanı sıra Kütüphane Haftası’na özel etkinlikler de düzenleniyor.

Kültür Dairesi’nin kütüphaneleri uğrak yeri haline getirmek amacıyla 2022 yılının Haziran ayında başlattığı Akdeniz Esintileri Perşembe Sohbetleri mart ayı boyunca Tıp Doktorlarımıza Vefa başlığıyla gerçekleştiriliyor. Etkinlik çerçevesinde 28 Mart Perşembe günü Lefkoşa’da Milli Kütüphane’de saat 10.30’da Dr. Tomris Mahirel, Gazimağusa Halk Kütüphanesi’nde saat 10.00’da Dr.Erdal Özcenk ve Girne Halk Kütüphanesi’nde de saat 10.30’da Dt. Zekai Yeşiladalı ile Dr. Nuray Yeşiladalı konuk olacaklar.

Zaimağaoğlu

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’nun 60. Kütüphane Haftası kutlamaları hakkında verdiği bilgiye göre, Kültür Dairesi ve bünyesindeki tüm kütüphaneler 60. Kütüphane Haftası’nı “Senede sadece bir hafta değil her hafta kütüphane” sloganıyla kutluyor. Zaimağaoğlu, gelişen teknolojiye rağmen günümüzde kütüphanelerin henüz telefon ve bilgisayarların içine sığamayacak kadar zengin bilgilere sahip olduğuna dikkat çekerek 60. Kütüphane Haftası’nı “Senede sadece bir hafta değil her hafta kütüphane” sloganıyla kutlamayı uygun bulduklarını bildirdi. Zaimağaoğlu, Kültür Dairesi bünyesinde Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Milli Kütüphane ve Halk Kütüphanesi ile Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, Akdoğan, Yeni Erenköy, Mehmetçik, İskele ve Değirmenlik’te faaliyet gösteren halk kütüphanelerinin sahip oldukları seçkin kitaplarla tüm okurların hizmetinde olduğunu hatırlattı. Akdeniz Esintileri Perşembe Sohbetleri’ni 2022 yılında kütüphaneleri uğrak yeri haline getirmek hedefiyle başlattıklarını kaydeden Zaimağaoğlu, kütüphanelerin üye sayıları ile ödünçleme yapılan kitap sayılarının istatistiki verilerine baktıkları zaman gözle görünen oranda bir artış yaşandığını ve bunun kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Zaimağaoğlu, “Kitap kokusuna ulaşamayan kimse kalmasın!” dedi

Müdür Zaimağaoğlu, kütüphanelerde 60. Kütüphane Haftası’na özel olarak da etkinlikler gerçekleştirilmekte olduğunu ifade ederek, Girne ve Güzelyurt Halk Kütüphanelerinde Ferdiye Yurdakul’un önderliğinde mandala etkinlikleri, İskele Halk Kütüphanesi’nin okulları ziyaret edeceği, Akdoğan Halk Kütüphanesi’nin Rehber Öğretmen Neslihan Aydoğan önderliğinde çocuklara bilinçli teknoloji kullanımı ve kütüphane farkındalığı hakkında bilgi vereceği bir etkinlik ile Gazimağusa Halk Kütüphanesi’nde de Satranç Eğitmeni Ayşe Türeller Tolgar’ın konuk olacağı bir sohbet toplantısı gerçekleştirileceğini bildirdi.

Zaimağaoğlu, etkinliklere katılmayı arzu eden ilgililerin bu etkinlikler hakkındaki bilgileri kütüphanelerin sosyal medya sayfaları üzerinden takip edebileceklerini vurguladı. Kütüphane Haftası’nın tüm kütüphanecilere, tüm kütüphane çalışanlarına, tüm okur ve yazarlara kutlu olmasını dileyen Zaimağaoğlu, halkı “Kitap kokusuna ulaşamayan kimse kalmasın!” diyerek kütüphanelere davet etti.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu