kstb

telsim

11-11-2015 15:28 EKONOMİ

LAÜ’de “Yargıtay Uygulamalarında Türk Ceza Kanunu” konulu konferans düzenlendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Hukuk Fakültesi ve Hukuk Kulübü tarafından “Yargıtay Uygulamalarında Türk Ceza Kanunu” konulu konferans düzenlendi. LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı konuşmacı olarak katıldı.

LAÜ’de “Yargıtay Uygulamalarında Türk Ceza Kanunu” konulu konferans düzenlendi

  Konferanstaki sunumuna hayatından örnekler vererek başlayan Bakırcı, bugüne kadar 70’in üzerinde mesleki araştırma ve inceleme yazısının bulunduğunu ayrıca, ulusal ve uluslararası bir çok seminer, konferans, sempozyum ve panelde de bildiri sunduğunu belirtti.  

    Hakimlik ve savcılık meslekleri üzerinde duran Bakırcı, her iki mesleği yapanların da aynı şartlar ve statülere sahip olduğunu belirterek, hukuk alanında çalışan kişilerin, işinin bilincinde ve severek yapması gerektiğini vurguladı. Bakırcı, ‘eğer işinizi severek yapar ve insanları eşit görüp severseniz o zaman gerçek bir hukukçu gibi davranırsınız’ dedi.

   Öğrencilere önerilerde bulunarak, ‘Amacınız ceza vermek ya da suçlu göstermek değil, empati kurarak araştırma yapmak’ diyen Bakırcı, suçun neden işlendiğinin iyi araştırılarak ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. Herhangi bir durumda ceza uygulanırken, yapılan cezanın derecesinin hesaplanarak ona uygun bir cezanın verilmesi gerektiğini vurgulayan Bakırcı, eğer bütün cezalara aynı cezai işlem uygulanırsa o zaman, adeletin ortadan kalkacağını ifade etti.

   Son olarak bilişim suçlarına da değinen Bakırcı, teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu suçların son yıllarda sık sık yaşandığını, bununla ilgili caydırıcı herhangi bir ceza olmamasından dolayı bu suçların giderek arttığına işaret etti.

   Öğrencilere aldıkları eğitim ile ilgili birçok nasihatta bulunan Bakırcı, özellikle üniversitelerde alınan eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, ‘hukuk mesleğini seçmekle iyi bir tercih yapmışsınız. Buradaki eğitimin kıymetini iyi bilin, çünkü böylesi güzel bir üniversitede okumanın farkına varmalısınız’ dedi.

   Konferans soru cevap bölümünün ardından son bulurken, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Akgüner tarafından, Sedat Bakırcı’ya teşekkür belgesi takdim edildi.   




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu