kstb

telsim

02-03-2018 09:08 KÜLTÜR SANAT

“Mor” bu akşam seyirciyle buluşacak

“Mor” bu akşam seyirciyle buluşacak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, ”Mor” isimli tiyatro oyunu, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, bu akşam saat 20.00’de GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi Girne’de seyirciyle buluşuyor.
Oyun, halka açık ve ücretsiz sahnelenecek.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, sığınma evinde yaşayan 5 kadının hikayesinin anlatıldığı ve Kadıköy Halk Tiyatrosu’nun sahnelediği oyun, kadınlara yönelik şiddeti her boyutuyla gözler önüne seriyor. Yaşanmış hikayelerden uyarlanan tiyatro oyunu; fiziksel, cinsel, ekonomik, sözel ve duygusal şiddete uğramış kadınları anlatıyor.

Şiddetten kaçarak sığınma evinde yaşayan 5 kadının günlük yaşamlarını, çekişmelerini, sosyal hayatlarını, alışkanlıklarını, dedikodularını, sırlarını birbiriyle ve seyirciyle paylaştıkları oyun, eğlence ve hüznü harmanlayarak kadınların yaşantılarını seyirciye aktarıyor.

Ali Yalçıner’in yazıp yönettiği, dramaturjisini Ragıp Ertuğrul, müziklerini Bülent Bayrak, kostüm tasarımını Merih Sualp’in yaptığı oyunda; Ayşegül Yalçıner, Canan Tuğaner, Eda Özdemir, Eser Rüzgar, Hafize Balkan ve Nilsu Akman rol alıyor.

Kadına yönelik şiddeti, fiziksel şiddetin yanı sıra cinsel, ekonomik, sözel ve duygusal biçimleriyle ele alan oyun geçtiğimiz ay Türkiye’de de sahnelenmişti.

Oyun yazarı ve yönetmeni Ali Yalçıner, 5 kadının günlük yaşamlarını, çekişmelerini, sosyal hayatlarını, alışkanlıklarını, dedikodularını, sırlarını birbiriyle ve seyirciyle paylaştıkları oyunun, eğlence ve hüznü harmanlayarak kadınların yaşantılarını seyirciye aktardığını kaydetti.




DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu