kstb

telsim

16-11-2015 09:53 GÜNDEM

SOLOTÜRK VE TÜRK YILDIZLARININ YANINDA GAÜ UÇAKLARI’DA 15 KASIM TÖREN GEÇİŞİNDE BOY GÖSTERDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Havacılık Yüksek Okulu’na ait eğitim uçakları 15 Kasım KKTC’nin Kuruluşunun 32. yıl dönümünde tören geçişinde büyük ilgi topladı.

SOLOTÜRK VE TÜRK YILDIZLARININ YANINDA GAÜ UÇAKLARI’DA 15 KASIM TÖREN GEÇİŞİNDE BOY GÖSTERDİ

15 Kasım KKTC’nin Kuruluşunun 32.yıl dönümü kapsamında Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarında gerçekleşen resmi törenlerin coşkusunu ve gururunu Kıbrıs göklerine taşıyan GAÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölüm eğitim araçları vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.GAÜ plotaj bölümüne ait DA42 tipi çift motorlu eğitim uçağı ve 2 adet MicroLight hafif eğitim uçağı, tören geçişinde TSK’ya ait Solo Türk ve Türk Yıldızları gösteri uçuş timi ile birlikte törende boy gösterdi.

 

GAÜ Havacılık Yüksekokulu bünyesinde bulunan Pilotaj Bölümü ile ilgili yapılan açıklamda, GAÜ’nün 2005 yılında Sivil Havacılık İşletmeciliği programı ile havacılık eğitimine başladığı belirtilirken, şuanda YÖK onayının yanısıra, Uluslararası Standartlarında Uçuş Eğitim Organizasyonu Yetki Belgesine sahip olduğu vurgulandı. Ayrıca GAÜ’nün ATPL (A) – PPL (A) – CPL (A) – IR (A) lisanslarını verme yetkisine sahip ilk Kıbrıs Üniversitesi oldukları ifade edildi. Ayrıca, GAÜ Pilotaj Bölümünün,  YÖK ve YÖDAK’tan alınan onayla birlikte eğitime başlandığı belirtilen açıklamada, eğitimlerin teorik  kısmının GAÜ Kıbrıs yerleşkesinde, pratik kısmının ise İstanbul’da bulunan uçuş okulu bünyesinde olmak üzere 2 adımda gerçekleşeceği, her iki merkezde de son teknoloji ürünü simülattörler ve eğitim uçakları ile pilotaj eğitiminin başladığı ifade etti.  




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu