kstb

telsim

20-10-2015 09:57 EĞİTİM

Talat hükümet değişikliği için ne dedi...

Hükümette yaşanan kabine değişikliği ile ilgili Mehmet AliTalat ilk değerlendirmelerini GENÇTV’ye yaptı.

Talat hükümet değişikliği için ne dedi...

Kabine değişikliğinin açıklanmasının ardından Kıbrıs GENÇTV’de yayınlanan Kıbrıs Dosyası’na katılarak Ali Kişmir’in sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Talat görev değişikliklerinin nedenini motivasyon ihtiyacı ve Maliye Bakanı’nın sağlık sorunları nedeniyle ayrılmak istemesi olduğunu belirtti.

Değişiklik Motivasyon Getirecek,Gençleştirecek

Maliye Bakanı’nın kalp ritmiyle ilgili sağlık sorunları yaşadığını, bunun önceden de bilindiğini ancak bunun göreve gelirken kendisini etkileyeceğini n düşünülmediğini ifade eden Talat, Maliye Bakanı’nın 1 hafta önce istifa etmek istediğini ilettiğini belirtti.

Talat, Önder Sennaroğlu’nun yorulduğunu ve görevi bırakmak istediğini kendisine ilettiğini belirtti. “Her değişiklikte bir motivasyon ortaya çıkar” diyen Talat, değişikliğin kabineyi gençleştirmek için de yapıldığını ama vesilenin Maliye Bakanı’nın görevden ayrılmak istemesi olduğunu ifade etti.

KIB-TEK’in Tarım Bakanlığı’na Bağlanması

KIB-TEK’in yeniden Tarım Bakanlığı’na bağlanmasını da değerlendiren Talat, “KIB-TEK orjinalinde Tarım Bakanlığı’na bağlıydı. Hasan Başoğlu KIB-TEK’ten geldiği, kurumu çok iyi bildiği ve uzmanlığı nedeniyle Maliye Bakanlığı’na bağlandı” derken, bunun özelleştirme tartışmaları ve yeni Bakan Özgür’ün özelleştirme taraftarı açıklamaları nedeniyle olmadığını söyledi. 




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu