kstb

telsim

24-11-2017 14:49 DÜNYA

Trump'tan peş peşe önemli tweetler! Erdoğan'ı arayacak...

ABD lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda konuşacağını Twitter mesajıyla duyurdu. Trump'ın verdiği bilgiye göre, görüşmenin gündemi Ortadoğu'ya getirilecek barış.

Trump'tan peş peşe önemli tweetler! Erdoğan'ı arayacak...

ABD Başkanı Donald Trump, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayacak.

Twitter mesajıyla görüşmeyi duyuran Trump, Türkiye lideri Erdoğan'la Ortadoğu'ya getirilecek barışı ele alacaklarını söyledi.

ABD Başkanı'nın verdiği bilgiye göre, görüşme birkaç saat içinde gerçekleşecek.

Trump mesajında ABD'nin Ortadoğu'ya girmesinin başından beri hata olduğunu ve harcanan 6 trilyon dolar karşılığında hiçbir şey elde edilmediğini yazdı.

Will be speaking to President Recep Tayyip Erdogan of Turkey this morning about bringing peace to the mess that I inherited in the Middle East. I will get it all done, but what a mistake, in lives and dollars (6 trillion), to be there in the first place!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 24 Kasım 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD lideri Trump, bu yıl içinde iki kez yüz yüze görüşmüştü. ABD'de gerçekleşen randevuların sonuncusu, Eylül ayındaydı.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğini öven ABD Başkanı Trump, "Erdoğan dostum haline geldi. Dünyanın çok zorlu bir bölgesinde görev yapıyor. Çok da başarılı işler yapıyor. Bence Türkiye ve ABD'nin şu anda hiç olmadığı kadar birbirine yakın" demişti.

Türkiye ve ABD, Suriye'de terör örgütü YPG'ye verilen silahlar nedeniyle farklı pozisyonlarda yer alıyor. Ankara, YPG ile Rakka operasyonuna girişilmesine karşı çıkmış ancak Washington teröristlere yüzlerce TIR silah göndermişti.

İki ülke arasındaki diğer önemli konu başlıkları Reza Sarraf davası ve terör örgütü FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu