kstb

telsim

04-11-2020 21:43 GÜNDEM

Ülke bir erken seçimi kaldıramaz

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, ülkenin bir erken seçimi kaldıramayacağını vurgulayarak, icraat hükümeti kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Ülke bir erken seçimi kaldıramaz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, BRT’de Baykan Gürses’in sunduğu 45+ programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

DP Genel Başkanı Ataoğlu, UBP’nin Genel Başkanının belirlenmesinin ardından hükümet kurma sürecinin başlayacağına işaret ederek, hükümeti kurma görevi alacak olan kişinin, ‘İcraat hükümeti nasıl kurulur’ arayışına girmesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin içinden geçtiği döneme vurgu yapan Ataoğlu, Koronavirüs pandemisi ve buna bağlı olarak yaşanan ekonomik sorunlar olduğuna işaret ederek, “Turizm, yükseköğrenim, işsizlik, pandemi, bütçe konusu varken erken seçim düşünülemez” dedi.  

Erken seçimin ilk seçenek olmaması gerektiğinin altını çizen Ataoğlu, önümüzdeki süreçte sıkıntıların artacağının aşikar olduğuna vurgu yaparak, bu sorunların aşılması için alternatif üretmeye yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

Seçim döneminde icraat yapılamayacağını ve seçim yasaklarının olacağını hatırlatan Ataoğlu, “Hangi hükümet formülü olursa olsun icraat hükümeti kurulmalı” ifadelerini kullandı.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu