kıbrıs sigorta

kstb

telsim

03-12-2023 16:42 GÜNDEM

YDP’nin Organize Ettiği Kan Bağışı Kampanyası Lefkoşa’da Yoğun İlgi Gördü

YDP’nin Organize Ettiği Kan Bağışı Kampanyası Lefkoşa’da Yoğun İlgi Gördü

Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP), Ülkede ki kan stoklarının azalması sebebiyle başlattığı kan bağışı kampanyası devam ediyor. Kızılay ve Thalassaemia Derneği  ile birlikte gerçekleştirilen kampanyanın bu seferki durağı  Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Lefkoşa İlçe Binası oldu.

Yeniden Doğuş Partisi İlçe Başkanı Ali Birsen bu anlamlı günde yaptığı konuşmada kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını şöyle sürdürdü;  Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Kan vermek bir vatandaşlık görevidir. Salgın döneminde hastalıklar ve kan ihtiyacı en üst seviyelere ulaştı. Bu süreçte Kızılay kan tedariki konusunda sıkıntıya girdi. Dolayısıyla bu gibi çalışmalar daha çok önem kazandı.” dedi. Birsen Kan bağışının önemine dikkat çekerek  "Kanla birlikte insanları yaşatıyoruz, kan bağışı can yaşatan bir bağış kampanyasıdır. İnsanların hayatına bu kadar önemli etkisi olan kampanyalara tüm milletimizin desteği çok kıymetli." değerlendirmesinde bulundu.

Organizasyondan sorumlu olan Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Kadın Kolları Başkanı Doç.Dr Figen Yaman Lesinger yaptığı açıklamada "Acil şifa ve ameliyat bekleyen  hastalarımızın yetersiz kan stoklarından olumsuz etkilenmelerine tabii ki biz de Yeniden Doğuş Partisi  ailesi olarak seyirci kalamazdık. Bugün başkaları için acil olan kan ihtiyacının, yarın bizim veya yakınlarımız için acil olma ihtimali çok yüksektir ülkemizde ulusal kan stoklarının kritik seviyelere inmiş olması ve yüzlerce vatandaşımızın bu durumdan olumsuz etkilenmesine kayıtsız kalmamak adına harekete geçtik." dedi.

Kan Bağışı Kampanyası Bölgelere göre şu şekilde olacaktır;

23.12.2023 09.00-12.00   GÜZELYURT

23.12.2023 14.00-18.00    LEFKE

 




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu