kstb

telsim

06-04-2024 12:20 TEKNOLOJİ

YouTube CEO'su OpenAI'yi hedef aldı: Videolarımızı kullanmaya cesaret etmeyin

OpenAI'nin videolar yaratan Sora isimli yapay zekâ botu YouTube CEO'sunun eleştirilerinin hedefinde.

YouTube CEO'su OpenAI'yi hedef aldı: Videolarımızı kullanmaya cesaret etmeyin

 

Yapay zekâ alanını domine eden OpenAI, son günlerde verilen komutlarla videolar üreten Sora ile dikkat çekiyor. Ancak bu durum rakiplerinin özellikle de Google'ın pek hoşuna gitmiş değil. Bunun bir nedeni de yapay zekâ botunun YouTube videolarıyla eğitilmiş olma şüphesi...

OpenAI CTO'su Mira Murati'ye, şirketin metinden videoya dönüştürme aracı Sora'yı eğitmek için hangi verilerin kullanıldığı soruldu. Ancak bu konuda Murati net bir yanıt veremedi ve YouTube videolarının kullanılıp kullanılmadığına dair herhangi bir bilgi paylaşmaktan kaçındı.

Bunun üzerine YouTube CEO'su Neal Mohan OpenAI'yi adeta hedef aldı. Mohan, verdiği röportajda, "Bir içerik oluşturucu çalışmasını platformumuza yüklediğinde belirli beklentileri vardır. Bu beklentilerden biri de hizmet şartlarına uyulmasıdır. Video parçaları gibi şeylerin indirilmesine izin vermez ve bu, hizmet şartlarımızın açık bir ihlalidir."

Yani Sora'ya gerçek dünyanın neye benzediğini öğretmek için tonlarca YouTube videosunu bir araya toplaması halinde OpenAI'nin anlaşmayı ihlal ettiği ortaya çıkıyor. Bu da YouTube'un ilerleyen süreçte OpenAI ile davalık olabileceğini gösteriyor.

 



Etiketler :
DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu