kstb

telsim

28-04-2021 21:10 SİYASET

YASA DIŞI KÜRTAJ İDDİASI İLE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Gazimağusa’da 13 haftalık gebeliğin sonlandırılması olayı ile ilgili biri Kadın Doğun Uzmanı olmak üzere toplam 3 kişi tutuklandı.

YASA DIŞI KÜRTAJ İDDİASI İLE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Gazimağusa’da 13 haftalık gebeliğin sonlandırılması olayı ile ilgili biri Kadın Doğun Uzmanı olmak üzere toplam 3 kişi tutuklandı.

Erkek arkadaşı zanlı S.U.’nun teşviki ile İ.B’nin sahibi olduğu doğum kliniğine giden M.A., 13 hafta 3 günlük hamile olduğunu halde kürtaj yaptırdı.

6 bin TL para karşılığında İ.B., tarafından hamileliği sonlandırılarak “Hamileliği yasal bir şekilde sona erdirilmesine aykırı harekette” bulundukları gerekçesi ile S.U., İ.B. ve M.A. tutuklandı.

Zanlılar bugün “Hamileliği yasal bir şekilde sona erdirilmesine aykırı hareket” suçlamasıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, polis memuru İzlem Kasap’ı şahadet vermek üzere tanık kürsüsüne çağırdı.

6 bin TL karşılığında kürtaj yapıldı…

Polis memuru İzlem Kasap, yemin altında verdiği şahadetinde, zanlı S.U. ve M.A.’nın 27.04.21 tarihinde polise celp edildiklerini aktardı.

Kasap, zanlıların 10 haftalıktan büyük olduğunu bildikleri hamileliği İ.B’nin sahibi olduğu klinikte Başarır tarafından 6 bin TL karşılığı kürtaj yapılarak sonlandırıldığı yönünde gönüllü ifade verdiklerini ve tutuklandıklarını söyledi

Klinikte arama yapıldı…

Zanlı S.U. ve zanlı M.A.’yı beyanları doğrultusunda ayni gün İ.B’nin kliniğinde ve huzurunda bir arama yapıldığını belirten Kasap, 22.04.2020 tarihli S.U’ya kesilmiş 150 TL karşılığı makbuz ve M.A.’nın kaydettiği hasta kayıtlarının bulunduğu ifade etti.

Kasap, bilgisayar kasasının da mesele ile ilgili olarak incelenmek üzere emare alındığını ve M.A.’nın da tutuklandığını ekledi.

“Kanaması olduğu için kürtaj yaptım”

İ.B’nin aynı gün polise verdiği beyanda M.A’nın muayene için kendisine geldiği günde kanaması olduğundan ötürü düşük yapmak üzere olduğunu söyledi.

İ.B., kanaması olması nedeniyle kendisine acil müdahalede bulunduğunu ve hastanın düşük yaptığını, hamileliğinin ise 6-8 haftalık olduğunu belirtti.

Polis kanama iddiasını yalanladı

Polis memuru İzlem Kasap, aynı gün Gazimağusa Tıp Merkezi’nde M.A.’nın ilk hamileliği ile ilgili soruşturma yaptığını belirtti.

Kasap, M.A’nın hamileliğinin ilk tespit edildiği Gazimağusa Tıp Merkezi’nden yapılan soruşturma ve temin edilen raporda M.A.’nın 20.04.2020 tarihinde yapılan muayenesinde 13 hafta 3 gün canlı gebeliğinin mevcut olduğunun tespit ettiklerini söyledi.

Kasap, M.A.’nın kürtaj için gitmiş olduğu kliniğe yanında bulunan 2 tanıktan yapılan soruşturmada M.A’nın herhangi bir kanama, ağrı ve hastalığı olmadığının öğrenildiğini söyledi.

Zanlılar teminata bağlandı

Mesele ile ilgili tahkikatın tamamlanmış olmamasına rağmen zanlıların etki edebilecekleri kısmın tamamlandığını belirten tanık polis memuru Kasap, KKTC vatandaşı olan her 3 zanlının yargılanmalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların yargılanmalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışlarını men ederek beşer bin TL nakdi teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 75 biner TL şahsi kefalet senedi imzalamaları şartıyla serbest kalmaları yönünde emir verdi.(MHA)




DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu