kstb

telsim

12-06-2023 18:30 SİYASET

Erdoğan: Anavatan olarak KKTC'nin yanındayız

Erdoğan: Anavatan olarak KKTC'nin yanındayız

Erdoğan: Anavatan olarak KKTC'nin yanındayız

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ortak basın açıklaması gerçekleştirdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında 'Anavatan olarak KKTC'nin yanındayız. Samimi çözüme desteğimizi sürdürürken KKTC'ye katkılarımızı da devam ettireceğiz' ifadelerini kullandı

Erdoğan'nın ortak basın açıklamasında ki öne çıkan satır başları;

''14 Mayıs seçimlerimizi demokrasimize yakışır şekilde tamamladık. İlk yurtdışı ziyaretimi Kıbrıs'a yapma geleneğimizi devam ettirmiş bulunuyoruz.

3 Haziran'da göreve başlama törenimize iştirak eden tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Tatar ile yaptığımız görüşmede gündemimizdeki tüm konuları ele aldık. Elektrik sorunu ile ilgili kablo ile elektrik sağlanması en önemli adımımız olacaktır. Bu adımla Kıbrıs'ta elektrik kesintisi sorunu ortadan kalkacaktır. Kıbrıs meselesinde Türk tarafı her zaman yapıcı bir tutum izlemiştir. Taleplerimiz açıktır. Kıbrıs Türk tarafı hiç bir zaman azınlık olmayacaktır.

Kıbrıs Türklerinin gayretlerine rağmen Rum tarafının uzlaşmaz ve maksimalist tavrı nedeniyle yıllar kaydedildi.

Doğu Akdeniz'de Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz. Doğalgaz ve hidrokarbon yataklarının eşit dağılımı için çalışacağız.

Garantör ülke olarak her zaman diyaloga öncelik verdik. Anlamsız silahlanma hareketlerine girenler bunun getireceği tehlikeyi hesap etmelidirler.

Anavatan olarak KKTC'nin yanındayız. Samimi çözüme desteğimizi sürdürürken KKTC'ye katkılarımızı da devam ettireceğiz.

Derinya bölgesinde 1192 adet sosyal konutun inşaasına yakında başlıyoruz. Çift yönlü elektrik imalat borusunun üretilmesi önceliklerimizdendir.

Türkiye'den getirdiğimiz suyu kısa sürede tarımsal sulama amacıyla üreticilerimizin istifadesine sunacağız. 500 yataklı hastane için ihale sürecine yakında çıkıyoruz.

Tüm Kıbrıs Türk kardeşlerime misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Yardımcım Cevdet beyi hızlıca Kıbrıs'a göndererek heyetle beraber Ercan Havalimanı'nın bitirilmesini arzuluyoruz. İnşallah 20 Temmuz'da yeni havalimanına inmek istiyorum

Bizim yol haritamız belli. Yol haritamız barış üzerine endeklenmiştir. Barışı engellemek isteyenler olursa farklı proje uygulamasına geçmek zorunda kalırız. Biz diyoruz ki önümüze bir engel çıkarılmasın ve Ege Denizi bir barış denizi olarak kalsın.''

 




DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu