sağlık bilimleri

kstb

telsim

24-05-2024 14:02 GÜNDEM

Zaroğlu: Devlet tehdide boyun eğmez

Zaroğlu: Devlet tehdide boyun eğmez

Yeniden Doğuş partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bertan Zaroğlu, BRT Televizyonu’nda Baykan Gürses Özdağ’ın sorularını yanıtladı. Zaroğlu, Kurultay sonrası süreçte, Yeniden Doğuş Partisi’nde hiçbir ayrılık yaşanmadığına işaret etti. Genel Başkan Erhan Arıklı ve Talip Atalay’ın sergilemiş olduğu sağduyulu ve olgun yaklaşımın bunda çok etkili olduğunu söyledi. Zaroğlu, bugün YDP’nin 12 bin üyeye sahip,  kurumsal bir yapıya büründüğünün de altını çizdi.

Zaroğlu, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin başlattığı eylem ile ilgili olarak “Eleştirmek, eylem yapmak haktır ancak devlet malına zarar vermek, bakanlıkların demir kapılarını sökmek,  devletin itibarının ayaklar altına alınması demektir, buna da kimsenin hakkı yoktur” dedi. YDP olarak, polise bu yaşanan olaylarla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için suç duyurusunda bulunduklarını belirten Zaroğlu, ayrıca “polisin bu olaylara müdahale yetkisi varsaydı ve buna rağmen müdahale edilmediyse, idarecileri bunun bedelini ödemelidir” dedi…

Zaroğlu, hükümet vatandaş ucuz et yiyebilsin diye önlemler almaya çalışırken, devletin tehdit edilemeyeceğini belirtti. Devlet yetkililerinin böyle bir tehdide boyun eğip, alınan kararları geri alması halinde, hükümetin derhal istifa etmesi gerektiğini düşündüklerine de vurgu yaptı.

Zaroğlu, ekonominin günden güne Güney Kıbrıs’a kaymakta olduğunu, hükümetin sadece bir kesimin çıkarını değil halkın çıkarını düşünerek karar almak zorunda olduğunu, nitekim hükümetin de bunu yaptığını belirtti.

Ülkedeki ekonomi başta olmak üzere pek çok sorunun temelinde mevcut yapının artık işlevini yitirmesi olduğuna işaret eden Zaroğlu,  Anayasal bir değişime ve dönüşüme ihtiyaç olduğunun altını çizdi.  Zaroğlu “Siyasi istikrar ancak sağlanırsa devlet irade gösterebilir, hükümet icraat yapabilir, güç sahibi olabilir ve sorunları çözebilir” dedi.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu