© Ne Haber Kıbrıs

ABD'den İran'a yeni ekonomik saldırı hazırlığı

ABD, İran'ın ticaret ortaklarını hedef alacak yeni ekonomik yaptırımları pazartesi günü devreye almaya hazırlanırken, Tahran ekonomik savaşın sürmesi halinde Körfez'den tüm petrol ihracatını durdurma tehdidinde bulundu.

 

ABD, İran’ın ticaret ortaklarını hedef alacak yeni ekonomik yaptırımları pazartesi günü devreye almaya hazırlanırken, Tahran ekonomik savaşın sürmesi halinde Körfez’den tüm petrol ihracatını durdurma tehdidinde bulundu.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısında İran’a yönelik yeni yaptırım paketinin ayrıntılarını açıklayacak. Bessent, Financial Times’ta yayımlanan yazısında hamleyi, ABD’nin bir rakibe karşı şimdiye kadar uyguladığı “en büyük finansal saldırı” olarak nitelendirdi.

İran ise ekonomik baskının devam etmesi durumunda Körfez’deki petrol ihracatını tamamen durdurabileceğini açıkladı.

ABD ve İran arasında haftalardır doğrudan askeri saldırı yaşanmazken, taraflar yaklaşık altı aydır devam eden çatışmayı sona erdirmek için anlamlı müzakereler de yürütmedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER