© Ne Haber Kıbrıs

DÜNYADAN HABER BAŞLIKLARI..

ABD'nin Indiana eyaletinde sert rüzgarlar, Michigan Gölü'nde boyu 6 metreyi aşan dev dalgalara neden oldu.
Kıyıya ulaşırken boyutu küçülerek 5 metrenin altına düşen dalgaların etkilediği Chicago'da, taşan suların tahrip ettiği göl kenarındaki koşu yolu birçok noktada kapatıldı.
Bölge sakinlerine, yılbaşı öncesi görülen yoğun kar yağışı sonrası etkili olan soğukla birleşen tehlikeli rüzgara karşı uyarı yapıldı.
Kenti gün boyu etkisi altına alan kar yağışı, tipi ve dev dalgalar ilginç görüntüler oluşturdu.
Indiana'nın kuzeybatısında donan yollarda araç trafiğini de olumsuz etkileyen rüzgarın etkisini bugün sabah yitirmesi bekleniyor.
TUNUS CUMHURBAŞKANI SİBSİ, BM'Lİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ
Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey D. Feltman ve BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame'yi kabul ettiği bildirildi.
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sibsi'nin Kartaca'daki Cumhurbaşkanlığı konutunda, Feltman ve Selame ile gerçekleştiği görüşmede Libya'daki durumun ele alındığı belirtildi.
Açıklamaya göre, Sibsi, Libya'da istikrar ve güvenliğin sağlanması ve siyasi bir çözüm için taraflar arasındaki diyaloğun teşviki noktasında ülkesinin isteğini vurguladı. 
BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman da Libya konusunda gösterdiği çabadan dolayı Sibsi'den övgüyle söz etti.
ABD'NİN PANAMA BÜYÜKELÇİSİ İSTİFA ETTİ…SEBEP TRUMP'IN GÖÇMENLERE YÖNELİK AĞIR SÖZLERİ
ABD'nin Panama Büyükelçisi John Feeley, ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenler için kullandığı "iğrenç ülkelerden geliyorlar." ifadesi üzerine istifa etti.
Amerikan basınında ve sosyal medyada yer alan haberlere göre, Feeley, ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunduğu istifa mektubunda, bundan böyle ilkeleri gereği Trump yönetimine hizmet edemeyeceğini belirtti.
Feeley'in mektubunda, "Bir takım politikalara katılmasam bile başkana ve yönetimine, apolitik bir üslup içinde bağlılıkla hizmet edeceğine dair bir yemini imzaladığını, eğitimcilerinin bunu yapamayacağına kanaat getirirse onuruna yakışanın istifa etmek olacağını açıkça dile getirdiğini, bunun zamanının geldiğini" yazdığı ifade edildi.
Bakanlık, Feeley'in görevden ayrılacağını doğrularken, "9 Mart itibarıyla şahsi nedenlerle emekliye ayrılmaya" karar verdiğini bildirdi.
John Feeley, eski ABD Başkanı Barack Obama yönetimi sırasında 2015 yılı Temmuz ayında Panama Büyükelçiliğine atanmıştı.
ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI RYAN’DAN DA TRUMP’A TEPKİ GELDİ
Öte yandan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenler için kullandığı "iğrenç ülkelerden geliyorlar." ifadesinin, "çok talihsiz ve faydasız" olduğunu söyledi.
Temsilciler Meclisinin Cumhuriyetçi Başkanı Ryan, Wisconsin-Milwaukee Üniversitesinde katıldığı bir forumda, Trump'ın göçmenler için sarf ettiği "iğrenç ülkelerden geliyorlar" sözü için "çok talihsiz ve faydasız" yorumunu yaparak İrlandalı atalarının da geçmişte ABD'de "hor görüldüğünü" vurguladı.
Ryan, göçü "büyük bir hikaye" sözleriyle nitelendirdi ve memleketi Janesville'de yaşayan Haitililerin "harika vatandaşlar" olduğunu söyledi.
ROMA'DA TOPLU TAŞIMA ÇALIŞANLARI GREVE GİTTİ
İtalya'nın başkenti Roma'da toplu ulaşım hizmeti çalışanları, bazı sendikaların öncülüğünde sözleşme şartlarını protesto etmek için iş bıraktı.
Özerk ve Temel Sendikalar Organizasyonu (Orsa), Toplu Taşıma İşçi Sendikaları Federasyonu (Faisa Confail) ve Sendikalar Birliği (USB) kuruluşları tarafından Roma'da yerel saatle sabah 08.30'da başlatılan grev, 24 saat sürecek.
Toplu taşıma çalışanlarının iş bırakmasından dolayı şehirdeki birçok otobüs, metro ve tren hattı kapandı.
Şehrin en işlek bölgelerinden geçen A ve B metroları ile Roma-Lido tren hattındaki hizmet tamamen askıya alındı.
Hizmet vermeye devam eden metro istasyonlarında da asansör ve yürüyen merdiven hizmetlerinde sorun yaşandı.
KATAR, BAE'Yİ İKİNCİ KEZ BMGK'YE ŞİKAYET ETTİ
Katar'ın, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait askeri kargo uçağının ulusal hava sahasını ihlal ettiğine dair Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri (BM) ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayet mektubu gönderdiği bildirildi.
Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, BAE'den Bahreyn'e giden askeri kargo uçağı 3 Ocak'ta Katar'ın ulusal hava sahasını ihlal etti. Haberde, söz konusu ihlale ilişkin Katar'ın BM Genel Sekreteri ve BMGK'ye ikinci şikayet mektubunu gönderdiği belirtildi.
YEMEN'DEKİ OLAYLAR…HACCA İLİNDE ÇIKAN ÇATIŞMADA 20 HUSİ ÖLDÜ
Yemen'in kuzeybatısında, Suudi Arabistan sınırı yakınlarındaki Hacca ilinde hükümet birlikleri ile Husiler arasında çıkan çatışmada 20 Husi'nin öldüğü bildirildi.
Beşinci Askeri Bölge Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Husiler'in Hacca ilinin Midi ilçesinde Yemen ordusuna ait bölgelere yönelik saldırısının ordu güçlerince püskürtüldüğü, çıkan çatışmada 20 Husi'nin hayatını kaybettiği belirtildi.
Açıklamada, 5 saat süren çatışmanın ardından Husilerin geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER