© Ne Haber Kıbrıs

Mescid-i Aksa’da saldırdı!

Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya dün akşam yatsı namazı sonrası  saldırı düzenlendi.

Onlarca yaralının arasında Türkler olduğu da öğrenildi.İsrail’in Mescid-i Aksa’da namaz kılınmasına yönelik yasağı sürerken, “Kızgınlık Cuması” öncesi Kudüs’teki son İsrail saldırısı yatsı namazı sonrası yaşandı.

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa’nın kapılarına kurulan elektronik metal arama dedektörü uygulamasını protesto etmek, akşam ve yatsı namazlarını kapıda kılmak isteyen Filistinlilere, plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

İsrail askerlerinin saldırısında 55 Filistinli ve 2 Türk yaralandı. Yaralılardan 22’si tedavi edilmek üzere çevre hastanelere nakledildi.Filistin Kızılayı Kaynakları, “İşgalci polis ve askerleri bizi tehdit ederek Esbat Kapısı önüne ulaşmamızı engellediler” açıklamasında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER