Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, devlet okullarında yaşanan “öğrenci taşımacılığı” sorununa ilişkin açıklama yaptı.
Şenkul, toplu taşımada otobüslerle taşınan öğrencilerin yaşanan sorun nedeniyle özel araçlarla okullara götürülmesinin şehir içi trafikte ciddi kaosa neden olduğunu ifade etti.
Her bir okul için trafiğe 250-300 ekstra aracın çıkmasının, günün sonunda aynı saat diliminde trafikte binlerce ek araç anlamına geldiğine dikkat çeken Şenkul, sorunun yalnızca taşımacılık boyutuyla değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.
Şenkul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kim haklı, kim haksız noktasında değiliz ama hükümet ile toplu taşımacılar arasındaki bu sorunun acilen çözülmesi hem çocuklarımız açısından hem de şehir içi trafik açısından elzemdir.”
Şenkul, “Lütfen bu sorunu çözün” çağrısında bulundu.