Kıbrıs Türk Görmezler Derneği, araç sürücülerinin, esnaf ve vatandaşların beyaz baston tutan görme engellilere gerek yaya geçişlerinde gerekse yol ve kaldırım üzerindeki yürüyüşlerinde engelsiz bir ortam yaratılması için duyarlı olmasını istedi.
BM kararıyla 15 Ekim’de kutlanan Dünya Görme Engelliler Gününü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk, günün esas içeriğinin, beyaz baston tutan görme engellilerin bağımsız rahat hareket edebilmeleri için belediyelerin, Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlığının, şehirlerarası yol trafiği ile ilgili gerekli alt yapı ve sinyalizasyonların görme engellilere göre inşa edilmesi ve düzenlenmesi hususlarında dikkatleri çekmek olduğunu anlattı.
Yücetürk açıklamasında, “Trafikte bulunan tüm araç sürücülerinin, iş yerleri bulunan esnaf ve vatandaşların beyaz baston tutan tüm görme engellilere, gerek yaya geçişlerinde gerekse yol ve kaldırım üzerinde yürüyüşlerinde engelsiz bir ortam yaratılması için duyarlı olunmasını” beklediklerini ifade etti.
15 EKİM DÜNYA GÖRME ENGELLİLER GÜNÜ

YÜCETÜRK’TEN DUYARLILIK ÇAĞRISI
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın Mısır toplantısına katılımını engellemeye çalıştığı iddia edildi
- GİKAD tarafından “Belki Bir Kıbrıs Romanı" imza günü ve yazar söyleşisi yapılıyor
- Türkiye A Milli Futbol Takımı'ndan Gürcistan'a farklı tarife: Dünya Kupası yolunda büyük avantaj!
- Evkaf İyilik Gönüllüleri ekibi uluslararası alanda temaslarını sürdürüyor
- Öztürkler: İki devletli çözüm kararı, halkımızın egemen eşitlik temelindeki beklenti ve taleplerinin ifadesidir
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.