tatar
Ankara
14 Ekim, 2025, Salı
  • DOLAR
    41.83
  • EURO
    48.51
  • ALTIN
    5540.3
  • BIST
    10.556
  • BTC
    112777.12$

AB, GLİFOSAT KULLANIMINI UZATMAYA HAZIRLANIYOR

AB, GLİFOSAT KULLANIMINI UZATMAYA HAZIRLANIYOR

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye ülkelerde yabancı ot ilacı glifosat kullanımının 5 yıl uzatılmasını teklif etti.
        
AB Komisyonu, birlik üyesi ülkelerde yabancı ot ilacı glifosat kullanım lisansının 5 yıl daha uzatılmasına yönelik teklifte bulunduğunu açıkladı.      

AB'de glifosat lisansı 15 Aralık tarihinde son buluyor. Bu lisansın 10 yıl uzatılması söz konusuydu.      

Ancak özellikle Fransa, Belçika, Yunanistan, İtalya, Hırvatistan, Lüksemburg, Avusturya ve İsveç gibi ülkeler glifosat lisansının 10 yıl uzatılmasına destek vermedi.          

Avrupa Parlamentosu (AP) bu hafta gerçekleştirdiği oturumda da, glifosat kullanımının 2022 yılına kadar kaldırılması yönünde çağrıda bulunmuştu.      

AB üyesi ülkeler, konuyla ilgili kararı 9 Kasım tarihinde verecek.              

Bazı çevre ve doğa dernekleri Avrupa'da glifosat kullanımının yasaklanmasını istiyor.          

Avrupa'daki çiftçiler ise ürünün güvenli olduğunu ve bunu kullanmamanın sektöre zarar vereceğini iddia ediyor.        

ABD merkezli dünyanın en büyük tohum üretici firma olan Monsanto, Roundup markası altında glifosat maddesi içeren yabancı ot ilacını üretiyor.      

Şirket, söz konusu maddenin Avrupa standartlarına uyumlu olduğunu belirtiyor.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!