ABD Başkanı Donald Trump, Uzay Politikası Direktifliğini imzalayarak, Amerikalı astronotları tekrar uzaya yollayacağını açıkladı.
Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen imza töreninde Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Yönetici Vekili Robert M. Lightfoot'a hazırlıklara başlanması için yetki verdi.
Trump, imza töreninde yaptığı konuşmada, ABD'nin keşiflere yeniden yoğunlaşacağını, Amerikalı astronotların yeniden Ay'a gitmesi ve sonrasında Mars görevlerinin başlaması için hazırlıkların yapılacağını dile getirdi.
Trump, "Bugün imzaladığım direktifle ABD keşiflere yeniden yoğunlaşacak. Bu adımla aynı zamanda Ay'dan 1972 yılında ilk defa uzun soluklu araştırmalardan dönen Amerikalı astronotları hatırlıyoruz." dedi.
"Bu sefer sadece bayrağımızı dikip ayak izimizi bırakmayacağız," ifadesini kullanan Trump, "Altyapımızı da kuracağız." diye konuştu.
Başkan Trump, seçim kampanyası sırasında yaptığı konuşmalarda ABD'nin uzaydaki çalışmalarına hız vereceğini kaydetmişti.
Trump'ın NASA'nın başına getirmek için adaylığını duyurduğu eski Cumhuriyetçi Vekil JimBridenstine ise henüz ABD Kongresi'nden onay alamamıştı.
ABD UZAYDA KEŞİFLERE YOĞUNLAŞACAK
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Hasipoğlu, “Dijital Ortamda Çocukların Korunması" konferansında: KKTC'nin görünürlüğü açısından önemli
- Karadağ, Türk vatandaşlarına vize uygulamasını iptal etti
- Yunanistan muhalefetine göre, İsrail ile yapılan üçlü zirve Doğu Akdeniz'de tehlike doğuruyor
- Hava cumaya kadar yağmurlu olacak
- Barolar Birliği, Anayasa Değişiklik Taslağı'nın halk oyuna sunulmasını istedi; yapısal sorunlara çözüm vurgusu yapıldı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.