Afganistan’ın batısındaki Herat’ın merkezindeki Hazara Şiilerine ait Cevadiye camine düzenlenen iki saldırıda ölenlerin sayısının 29’a , yaralı sayısının da 64’e yükseldi.
Yaralılardan bazılarının komşu İran’a götürüldüğünü belirten Herat Valiliği sözcüsü Ceylani Farhad, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini ifade edildi.
Görgü tanıkları ise saldırıda ölenlerin sayısının 30’dan fazla olduğunu aktardı.
Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, saldırıyı kınadı.
Saldırıyı henüz üstlenen olmazken Taliban örgütü saldırıyla ilgili herhangi bir ilişkilerinin olmadığını öne sürdü.
Dün gece yerel saat 20.00’de iki saldırgandan birinin Herat’ın merkezindeki Cevadiye camisinin girişinde üzerindeki bombayı patlatmasının ardından ikinci saldırganın cami içine girerek rastgele ateş açmaya başlamıştı.
Bu arada Türkitye Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın batısındaki Herat kentinde bir camiye düzenlenen terör saldırısına ilişkin, “Kutsal bir mekanı ve masum insanları hedef alan bu menfur terör saldırısını lanetliyoruz.” ifadesini kullandı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Herat şehrindeki saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğinin ve yaralıların bulunduğunun derin bir üzüntüyle öğrenildiği vurgulandı.
Açıklamada, “Kutsal bir mekanı ve masum insanları hedef alan bu menfur terör saldırısını lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin yakınlarına, Afganistan Hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz.” denildi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.