Ankara
25 Aralık, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    42.85
  • EURO
    50.91
  • ALTIN
    6170.8
  • BIST
    11.34
  • BTC
    87718.833$

Elektrikle ilgili bilgi paylaşımı yasaklandı

 Elektrikle ilgili bilgi paylaşımı yasaklandı
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Umut Öksüzoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un Türkiye’den elektrik getirilmesiyle ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Öksüzoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Atun’un  verdiği demeçte  uzun vadede Kıbrıs Türk halkının elektrik üretimine son verileceğini açıkladığını belirtti.

Öksüzoğlu, 11 Ekim tarihinde imzalanan Enerji Protokolü’nün 6 ve 9’uncu maddelerine dikkat çekerek, protokolde  “raporların yayınlanması ve bilgi paylaşımı” ile “gizlilik” başlıkları altında tarafların bilgiyi tek taraflı olarak paylaşmalarının yasaklandığını ifade etti.

Meclis'in haberi olmadan...

Öksüzoğlu, “Sayın Bakan ‘KIB-TEK elektrik üretmeyecektir’ dediğine göre bu konuyu kendi aralarında çözümleyecekler, hiçbir makama bilgi vermeyebilecekler, karşı tarafın yazılı onayı olmadan KKTC Meclisi’ne bile bilgi ve hesap vermeden “ben yaptım oldu” diyerek her türlü denetimden de kaçabilecekler hayalleri kurmaktadır” dedi.

Konu ile ilgili endişelerini  daha önce de dile getirdiklerini belirten Öksüzoğlu, “Sayın Bakan “KIB-TEK özelleştirilmeyecek” derken KIB-TEK pratik olarak yok edilecek demek istemiş ve ne biz ne de halkımız anlamamış demektir…”  ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!