Ankara
01 Ocak, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    42.96
  • EURO
    50.62
  • ALTIN
    5966.2
  • BIST
    11.262
  • BTC
    87553.844$

Anastasaidis'e sert eleştiri

Anastasaidis'e sert eleştiri
1960 Anayasası'na dönüşü Ulusal Konsey'e taşıyan Rum lidere tepki büyük oldu

Bazı KKTC yetkililerinin “ Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportlarının iptali, 60 Anayasası’na dönüş önerisi gündemiyle Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında saat 10.00’da toplanan Rum Ulusal Konseyi saat 13.00 sularında tamamlandı.

Rum Sözcü Marios Pelekanos 1960 Anayasası’na dönüşün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a cevaben yapılmış bir öneri olduğunu söyledi.

Rum radyosuna göre Pelekanos tartışmalı geçen 3 saatlik Rum Ulusal Konsey toplantısının ardından yaptığı açıklamada Anastasiadis’in konsey üyelerine 60 Anayasası önerisini anlattığını söyledi.

Pelekanos “Başkan önerinin, Kıbrıs sorununa daimi bir çözüm bulmak için Doruk Antlaşmaları ve uzlaşılmış iki toplumlu iki bölgeli federasyon çözüm zemini ile bağlantılı olduğunu vurguladı” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!