Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC Memur-Sen Genel Başkanı Göktürk Ötüken ve beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştü.
Kabul sırasında Memur-Sen’in kamudaki iş yaşamıyla ilgili şikâyet ve taleplerini dinleyen Arıklı, “Bu hükümetin bir yıldan daha az bir zamanı kaldı. Bu süre içerisinde talepleriniz doğrultusunda yasal düzenleme, hele hele reform yapılması oldukça zor. Ancak seçimlerden sonra başa gelecek yeni hükümetin reform niteliğinde olan bu düzenlemeleri yapabilmesi için bol bol süresi olacak” dedi.
Arıklı, reformun acı reçete gerektirdiğini, bunun sonucunda imtiyazlarını kaybedecek olanların mutlaka süreci engellemek için elinden geleni yapacağının da altını çizerek “Mesela belediyeler reformunu yaparken kıyamet koparıldı. O kıyameti koparanlar şimdi belediyelerin keyfini sürüyor” şeklinde konuştu.
Görüşmede ayrıca milli duyarlılığa sahip sendikalara hasret kaldıklarını aktaran Arıklı, “KKTC Memur-Sen milli duyarlılığa sahip bir sendika. Kısa süre içerisinde daha da büyüyerek alternatif bir sendika haline gelmesi en büyük arzumuz. Sizin bunu başaracağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.