tatar
Ankara
18 Ekim, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    42.01
  • EURO
    49.08
  • ALTIN
    5727.3
  • BIST
    10.209
  • BTC
    106814.09$

ATALAY HIZLANDIRILMIŞ DİN HİZMETLERİ EĞİTİMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

ATALAY HIZLANDIRILMIŞ DİN HİZMETLERİ EĞİTİMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Din İşleri Dairesi’nde geçici statüde olup fiilen din hizmetleri görevini yerine getirenlere yönelik hızlandırılmış din hizmetleri eğitiminin Dörtyol Kültür Merkezi'nde sürdüğünü belirtti.

Atalay yaptığı yazılı açıklamada, “Başkanlığımızın 29/1993 "Din İşleri Dairesi  (Kuruluş ,Görev ve Çalışma Esasları ) Yasası" çerçevesinde düzenlediği hızlandırılmış din hizmetleri eğitimiyle ilgili olarak, yasal zorunluluk olan eğitimi, bağlamından kopararak sunmaya yönelik maksatlı ve halkımızı yanıltıcı  çabalar nedeniyle aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur” ifadesini kullandı.

Açıklamada şöyle denildi:

26 Ekim 2017’de başlayan eğitim, 29/1993 ‘Din İşleri Dairesi  (Kuruluş ,Görev ve Çalışma Esasları ) Yasası’ 25/2017 Geçici Madde Komisyonun Görevlerine İlişkin Kurallar başlığı altında  6. Maddenin (1). Fıkrasında yer alan;  ‘Bu (Değişiklik) Yasası ile oluşturulan Komisyon bir ay içerisinde başlamak koşuluyla, bu (Değişiklik) Yasasının yürürlüğe girdiği tarihte Dairede geçici statüde olup fiilen din hizmetleri görevini yerine getirenlere en az yüz saatlik hızlandırılmış din hizmetleri eğitimi düzenler.’ şeklindeki yasal emir gereğince yapılmaktadır.
 
Din hizmetleri eğitimi, Dairede geçici statüde olup fiilen din hizmetleri görevini yerine getirenlerden, kadrolara başvurmak isteyenler için yasal bir zorunluluktur.  Kadrolara başvurabilmek için bu eğitim sonunda görevlilere bir sınav yapılacaktır.  Bu sınav sonrasında Komisyon tarafından, Yönetim Kurulu onaylı Din Hizmetleri Yeterlik belgesi verilecektir. Din Hizmetleri Yeterlik belgesi kadrolara başvurabilmek için yasal gerekliliktir. (29/1993 ‘Din İşleri Dairesi  (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları ) Yasası’ 25/2017 Geçici Madde Komisyonun Görevlerine İlişkin Kurallar 6.(2) ve 6.(3)).”

Eğitime katılan görevlilere öğle yemeği verildiğinin de belirtildiği açıklamada, eğitime katılımın kadrolara başvuru yapmayacak görevliler için zorunlu olmadığı kaydedildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!