Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamaları dolayısıyla ülkeye gelen, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Solo Türk ekibini kabul etti.
Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, Solo Türk ekibini ağırlamaktan gurur duyduğunu dile getirdi.
Türk Hava Kuvvetleri’nin varlığının Kıbrıslı Türklere her zaman moral ve güç verdiğine işaret eden Özgürgün, 1950’li yıllarda başlayan Kıbrıs Türkü’nün mücadelesinde, Türk Hava Kuvvetleri’nin Erenköy direnişine katılan Pilot Cengiz Topel’le anıtlaşmış bir destanın da bulunduğunu kaydetti.
Özgürgün, Türk Hava Kuvvetleri’nin mücadele yıllarında Kıbrıs Türkü’ne “ivme ve moral” verdiğini belirtti.
GÜNAR
Solo Türk ekibinden Gösteri Pilotu Yüzbaşı Erhan Günar ise, KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmaktan dolayı gurur duyduklarını, 15 Kasım’da yaptıkları gösterinin, ekip tarafından yapılan en güzel gösterilerden biri olduğunu söyledi.
Günar, KKTC gösterisinin Solo Türk için her zaman çok farklı duygular verdiğini belirtti.
Kabulde ziyaretin anısına karşılıklı hediyeler sunuldu.
BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN, SOLO TÜRK EKİBİNİ KABUL ETTİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- AB'den İngiltere'nin yeniden üye olma olasılığına ilişkin açıklama
- AB, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ı Adalet Divanı'na sevk etti
- Bugün gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor
- Haftalık trafik raporu: 58 trafik kazasında 23 kişi yaralandı, 3 bin 363 sürücü rapor edildi
- Kıbrıs konusunda süreç New York’tan Lefkoşa’ya taşındı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.