Ankara
13 Mart, 2026, Cuma
  • DOLAR
    44.20
  • EURO
    50.89
  • ALTIN
    7247.6
  • BIST
    13.286
  • BTC
    71608.585$

Bayram sonrası dolarda son durum

Bayram sonrası dolarda son durum
Bayram tatili öncesi cuma gününü 5.49'dan kapatan dolar/TL bayram esnasında yurtdışında yaşanan gelişmeler ve artan resesyon korkusuyla 5.63'ü gördü. Bayram sonrası ilk işlem gününe ise 5.5940 seviyesinde başladı

Kurban bayramı tatilinin sona ermesiyle gözler piyasaya çevrildi. Piyasalar haftanın ilk üç gününde kapalı olsa da kurda baş döndüren hareketler yaşandı. Geçtiğimiz cumayı 5.49 seviyesinden kapatan dolar/TL Arjantin ve Hong Kong'a yönelik endişelerin artmasıyla yükseldi. TL tüm gelişmekte olan para birimleri gibi dolar karşısında değer kaybetti. Dolar/TL salı günü 5.63'ü gördü. 

Dün ise önce ABD'nin bazı Çin ürünlerine uygulamayı planladığı ek gümrük vergisini ertelemesinin etkisiyle dolar 5.60 liranın altına geriledi. Ancak öğleden sonra ABD 2 yıllık tahvil getirisinin 10 yıllık tahvil getirisini geride bırakmasıyla 'resesyon' sinyali olarak algılandı. Bunun etkisiyle küresel borsalarda büyük düşüşler yaşandı, özellikle riskli olarak kabul edilen gelişmekte olan ülke varlıklarından kaçış başladı.

Bu gelişmenin etkisiyle dolar/TL dün akşama doğru yeniden 5.60'ın üzerine tırmandı. Bayram tatili sonrası ilk işlem gününe ise bu seviyenin hemen altında 5.5940'tan başladı. Bugün gözler özellikle saat 10.00'da açıklanacak işsizlik verisinde olacak. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!