Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), hükümete yönelik eleştirilerin yer aldığı bir basın bildirisi yayınladı.
KTAMS'ın yayınladığı bildiride sendika Başkanı Güven Bengihan, Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) oluşturduğu hükümeti, kurulduğu günden bu yana varlığını ve iktidarını korumak için “devlet olanaklarını kullanmakta sınır tanımayan tutumunu hep sürdürmüştür” şeklinde eleştirildi.
Bengihan, siyasi partilerin “menfaat dağıtan örgüt” özelliği taşıdığını ve özellikle seçim dönemlerinde vatandaşlık, istihdam, kırsal kesim arsası ve T izni dağıtmayı rutin icraatları haline getirdiğini savundu.
Bengihan, bu uygulamaların Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de devam ettiğine dikkat çekerek, “Seçim yasaklarına saatler kala 600 kişiye silah taşıma izni verecek kadar da ileri gitmişlerdir” ifadelerini kullandı.
Bengihan, UBP-DP-YDP Hükümeti’nin halkın iradesini temsil eden Meclisi itibarsızlaştırdığını öne sürerek, bu zihniyetle “taşeron adı altında 20’ye yakın kişiyi Cumhuriyet Meclisi’ne istihdam ederek asıl ve sürekli kadroların görevlerini yaptırırken, kendilerine seçimden sonra geçici işçi statüsüne alınacakları konusunda söz vermişlerdir” derken, ayrıca görevden uzaklaştırılan Meclis Başkanlığı Özel Kalem Müdürü’nün dört aydan beridir işe gitmediği halde maaş almaya devam ettiğini ifade etti.
Bengihan, çalışanlar, emekliler ve dar gelirli kesimlerin yaşam koşullarının günden güne ağırlaştığını, gençlerin ise geleceklerini başka ülkelerde aradığını belirterek, “Devlet imkanlarını siyasi ikballeri için pervasızca kullananların, halkını ve yurdunu sevdiği söylenemez. Önceliği halka hizmet değil, kendi menfaati olan bu zihniyete halkımız geçit vermeyecektir” dedi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.