tatar
Ankara
12 Ekim, 2025, Pazar
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.65
  • ALTIN
    5404.5
  • BIST
    10.72
  • BTC
    111820.50$

BKP’DEN HÜKÜMETE NÜFUS SAYIMI ÇAĞRISI…

BKP’DEN HÜKÜMETE NÜFUS SAYIMI ÇAĞRISI…
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, hükümeti vatandaşlık yasasını değiştirip, “acil” nüfus sayımı yapmaya çağırdı.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, nüfus ve vatandaşlık konusunda acil önlemler alınmasını isteyerek, “Kıbrıs’ın kuzeyinde, eğitim, sağlık ve güvenlik konularında yaşanan sorunların temelinde nüfus politikası yatmaktadır. Nüfus politikası ve vatandaşlık yasası kökten değişmelidir” dedi.

 “Ülkeye giriş çıkışların kontrol altına alınmadığı, kimin neden vatandaş yapıldığının belli olmadığı ve ülkenin nüfusunun belirsiz olduğu koşullarda, eğitim, sağlık ve güvenlik gibi temel insan hakkı olan ihtiyaçların planlanması mümkün değildir” ifadelerini kullandı. 

CTP, HP, TDP ve DP’den oluşan 4’lü koalisyon hükümetinin birincil görevinin ülkeye giriş-çıkışları ve vatandaşlık yasasını yeniden düzenleyerek, nüfusu kontrol altına almak olduğunu savunan İzcan, “Dünyanın hiçbir demokratik ülkesi yabancı nüfusun yerli nüfustan fazla olmasına, kendi vatandaşının işsizlik, yoksulluk ve belirsizlik içerisinde ülkesinden göç etmesine seyirci kalmaz. Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşanan budur” dedi.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!