Birleşmiş Milletler merkezinden bir ekip, 2-7 Kasım’da Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) ile ilgili “stratejik incelemelerde” bulunacak.
UNFICYP’ten yapılan açıklamaya göre, ekip, UNFICYP’in asli görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini dikkate alarak, en verimli nasıl düzenlenebileceğiyle ilgili detaylı incelemeler için adaya gelecek.
İnceleme ekibinde bağımsız uzman Wolgang Weisbrod-Weber ve Birleşmiş Milletler Barış Gücü Barışı Koruma, Arazi Destek, Siyasi İlişkiler ve Emniyet ve Güvenlik Bölümlerinden 10 personel bulunuyor.
GÖRÜŞMELER DE YAPACAKLAR
Ekibin, Birleşmiş Milletler yetkililerinin yanında Kıbrıs’ın her iki tarafındaki ilgili kurum, devlet yetkilisi ve sivil toplum temsilcileriyle de görüşeceği kaydedildi.
Ekip elde ettiği bilgileri ve önerilerini Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Operasyonları, Arazi Destek ve Siyasi İlişkiler Bölümüne iletecek.
BM Güvenlik Konseyi’nin 2369 numaralı kararı uyarınca, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri inceleme sonuçlarını bir rapor şeklinde 27 Kasım’da Güvenlik Konseyi’ne sunacak.
BM’DEN BİR EKİP UNFICYP’TE İNCELEMELERDE BULUNACAK
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Pezeşkiyan “Savaş peşinde değiliz, haklarımızı talep ediyoruz”
- Üstel’den uluslararası topluma çağrı : “İzolasyonlar kaldırılsın”
- 33. Ulusal Neonatoloji Kongresi KKTC’de yapıldı
- Hakan Fidan’dan İsrail-Yunanistan-GKRY ittifakına tepki: Türkiye ve bölge için tehdit
- Erhürman-Dicarlo görüşmesinde yer alan KKTC bayrağı Rum tarafının tepkisine neden oldu
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.