Ankara
28 Aralık, 2025, Pazar
  • DOLAR
    42.92
  • EURO
    50.63
  • ALTIN
    6250.5
  • BIST
    11.294
  • BTC
    87575.286$

Çözüm ve Barış Platformu Anastasiadis'le görüşmek istiyor

Çözüm ve Barış Platformu Anastasiadis'le görüşmek istiyor
Çözüm ve Barış Platformu, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’le görüşmek için girişim yapma; siyasi partiler ve ekonomik örgütlerle temaslar gerçekleştirme ve pazartesi akşamı Gazimağusa’da “Kıbrıs’ta barış” konulu söyleşi düzenleme kararı aldı.

Çözüm ve Barış Platformu adına Okan Dağlı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs’ta federal bir çözümü desteklemek için 33 örgütün katılımıyla kurulan platform, yeni katılımlarla 44 örgüte ulaştı.

Açıklamada, platformun dün akşam Tabipler Birliği lokalinde yaptığı toplantıda bazı kararlar aldığı belirtildi.

Medyayla ilişkiyi düzenleyecek komite kuruluyor

Platform, öncelikle Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’le görüşmek için girişim yapacak.

Siyasi partiler ve ekonomik örgütlerle de temas yapma kararı alan platform, hem kuzey, hem de güneyde, meclisteki ve meclis dışındaki partilerle görüşmek için randevu talep edecek.

Çözüm ve Barış Platformu, her iki toplumdaki medyayla ilişkileri düzenleyecek basın ve sosyal medya komitesi oluşturma kararı da aldı.

Pazartesi akşamı söyleşi

Platform, pazartesi akşamı saat 19.30’da Gazimağusa’da MAGEM’de platform temsilcilerinin katılacağı “Kıbrıs’ta barış” konulu söyleşi düzenleyecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!