tatar
Ankara
15 Ekim, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.67
  • ALTIN
    5630.8
  • BIST
    10.316
  • BTC
    112482.24$

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul'u toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul'u toplandı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı. Genel Kurul'un gündeminde Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı bulunuyor.

 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı. Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Fazilet Özdenefe başkanlığında toplanan Genel Kurul'un gündeminde Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve milletvekillerinin konuşma istemlerine de yer verilecek.

Genel kurulun sunuş kısmında, UBP Girne Milletvekili Özdemir Berova ile CTP Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın’ın birlikte sunduğu “Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (değişiklik) Yasa Önerisi”nin komitede ivedilikle görüşülmesine daire tezkere okundu.

Öneri sahiplerinden Devrim Barçın, konu üzerine söz alarak, “Göç Yasası” diye niteledikleri söz konusu yasa ile çalışanların mali hakları yanında özlük haklarında ciddi tırpanlama yapıldığını, haksızlık yaratıldığını ifade ederek, bu düzenleme ile amaçlarının eski ile yeniler arasında eşitlik sağlamak olduğunu söyledi. Tezkere oybirliği ile kabul edildi.

Ardından “KDV (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın komitede  ivedilik tezkeresi okundu ve oybirliği ile kabul edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!