Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen'deki difteri salgınında hayatını kaybedenlerin sayısının 48'e yükseldiğini bildirdi.
DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, ülkede son iki ayda 610 şüpheli difteri vakası tespit edildiği, 48 kişinin ise salgın nedeniyle yaşamını yitirdiği kaydedildi.
Salgının, ülkedeki 23 ilin 19'unda görüldüğü ifade edilen açıklamada, şüpheli vakaların en çok İbb ve El-Hudeyde illerinde tespit edildiği aktarıldı.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteklediği Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi güçleri ile Husiler arasında yaklaşık 3 yıldır şiddetli çatışmalara sahne olan Yemen, difterinin yanı sıra kolera salgınıyla da mücadele ediyor.
DİFTERİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 48'E YÜKSELDİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Polis uyardı: Kaldırımlarda scooter kullanımı yasak
- Oğuzhan Hasipoğlu: Anayasa devletin omurgasıdır önce KKTC’ye inanacaksınız!
- Hristodulidis: Fransa ile savunma anlaşması Haziran'da imzalanacak; Fransız kuvvetleri varlığını artıracak
- Taçoy ve Candan, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi Başkanı Bayr ile görüştü: Kıbrıs sorunu ele alındı
- Hristodulidis, AB Liderler Zirvesi'ni değerlendirdi: : Büyük gelişmelerde üstlenebileceğimiz rolü kanıtladık
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.